Şemdinli'de 'Kadınlar Günü' kutlandı

Şemdinli'de 'Kadınlar Günü' kutlandı

Şemdinli'de '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' çoşkulu bir şekilde kutlandı.

ECEVİT BAY / YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' Kongreya Jinên Azad (KJA)  bileşenleri tarafından organize edilen etkinlik ile kutlandı. Kutlamaya Kongreya Jinên Azad (KJA)  bileşenleri, HDP ve DBP ilçe eş başkanları, Şemdinli Belediyesi Eş başkanları, barış anneleri, Belediye meclis üyeri, KESK Şemdinli temsilcileri, EĞİTİM-SEN temsilcileri  ve yüzlerce kadın katıldı.

haberinfotograflari.gif

haberingoruntuleri.gif

Şemdinli Belediye bahçesinde yapılan kutlamada saygı duruşunun ardından PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı okundu.

Daha sonra HDP ilçe eş başkanı Azade Arıcı ve DBP ilçe eş başkanı Şirin Kaya birer konuşma yaparak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Şemdinli Belediyesi Eş Başkan Nahide Yıldız, "Bizim birliğimiz 40 yıldan bu yana devam ediyor. Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın dediği gibi Kürt kadını özgürse bende özgürüm. Biz de kadınlar olarak birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirip önderliğimizi özgürleştireceğiz. Önümüzdeki seçimde biz kadınlar el ele verirsek büyük zafer elde edeceğiz" diye konuştu.

KESK Şemdinli temsilciliği adına Hayriye Arı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir kutlama mesajı okudu.

Son olarak Yüksekova Belediyesi Eş Başkan Ruken Yetişkin, "Bugün birlik günü, direniş ve Kürt kadınının özgürlük günüdür. İşgalci güçler kadınlar hakkında her türlü kararları kendileri veriyor. Kadının yaşamı, yaşayışı günlük hayattaki her hakkı ellerinden alınıyor. Biz de artık yeter diyoruz. Her gün bir kadın öldürülüyor, kadın kıyımları devam ediyor. Bunun için bir kez daha kadın ölümlerini ve kadın kıyımlarını lanetle kınıyorum. Önümüzde önemli bir seçim var. Bu seçim Kürtlerin var oluşu demektir ve tüm Şemdinli kadınlarının ev ev dolaşıp tüm kadınlardan oy istemelidir. Kadınları sandık başına getirip oylarını HDP’ye kullandırtsınlar" şeklinde konuştu.

Kutlama, Şemdinli Belediyesi Guldexwin Kültür Merkezi korusunun seslendirmiş olduğu şarkıların ardından Koma Gel'in söylediği şarkılar eşliğinde kadınların halay çekmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.