Şemdinli'de kadınlar günü kutlandı

Şemdinli'de kadınlar günü kutlandı

Şemdinli'de  8 Mart Dünya Kadınlar Günü Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) bileşenleri tarafından organize edilen etkinlikte coşku ile kutlandı.

YÜKSEKOVAHABER

ŞEMDİNLİ - İlçe girişinde bulunan Kaya Halı Saha tesisinde yapılan kutlamada saygı duruşunun ardından Abdullah Öcalan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı okundu.

Daha sonra konuşan BDP Yüksekova Belediyesi Eş Başkan Adayı Ruken Yetişkin, “ bugün birlik günü, direniş ve kürt kadınının özgürlük günüdür. Bu günü bize armağan eden Sayın Abdullah Öcalan’a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Önümüzde önemli bir seçim var ve tüm Şemdinli kadınlarının ev ev dolaşıp tüm kadınlardan oy isteyip kadınları sandık başına getirip oylarını BDP’ye kullandırsınlar. Kadınlar Roboski’deki katliamı unutmasınlar. Bu katliamın unutulması Kürt kadınının unutulması demektir. Saralara, Fidanlara, Leylalara sözümüz olsun ki onların yolunda asla dönmeyeceğiz. Erkek egemen sistemin baskılarına rağmen hep birlikte mücadele ruhu ile eşit ve özgür bir şekilde kadınlar için yepyeni bir gelecek inşa edeceğiz.Bu vesileyle burada bulunan ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutluyorum” diye konuştu.

haberinfotograflari.gif

“Oylarınızı bize değil, kendinize verin”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Şemdinli ve tüm dünya kadınlarının gününü kutlayan Şemdinli BDP Belediyesi Eş Başkan Adayı Nahide Yıldız ise “siz de biliyorsunuz ki, en ağır bedeli, zorluğu ve en büyük acıyı Kürt kadını çekmiştir. Onun için Kürt kadını özgür olmadan toplumda özgür olmaz. En büyük üniversite kadındır, annedir. Kadın özgür olmalı, kadın öncü olmalı ve Sayın Öcalan’ın da dediği gibi kadın sadece evin içinde olmamalı. Kadın her tarafta kendini öncü yapmalıdır. Önümüzde bir seçim var ve biz kimseye demiyoruz oylarınızı bize verin herkes oyunu kendisine versin ve oyuna sahip çıksın. Sizler Heval Berivan ve Beritan’ın yoldaşlarısınız. Sizler irade sahibisiniz. Onun için kendinize sahip çıkmanız gerekir. Ben inanıyorum ki siz elinizi birbirinize uzattığınız zaman tek Şemdinli değil tüm Kürdistan'ı özgürleştireceksiniz' Diye konuştu.

haberingoruntuleri.gif

Kutlamaya 2011 yılında 'KCK' adı altında yakalama kararı çıkarılan ve savcılıkta verdikleri ifade sonrası serbest bırakılan Şemdinli Eski Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Eski BDP İl Encümeni Memet Taş, İbrahim Öpengin, Casım Öpengin ve Sezer Öktem'in yanı sıra Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre’de katıldı.

Şemdinli Belediyesi'ne bağlı Guldexwîn Kültür Merkezi çalışanlarının verdiği konserden sonra ünlü sanatçı Rojda sahne aldı. Etkinlikte mini bir konser veren sanatçı Rojda’nın ardından Guldexwîn Kültür Merkezi sanatçısı Faik Duyan’ın söylediği şarkılar ve kadınların halay çekmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum