Şemdinli esnafından iş yerlerinin önüne kurulan yöresel ürün fuarına tepki

Şemdinli esnafından iş yerlerinin önüne kurulan yöresel ürün fuarına tepki

Şemdinli'de açılan “Yöresel Ürün Fuarı”na tepki gösteren esnaf, koronavirüs nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin arttığını belirterek, fuarın kaldırılmasını istedi.

Şemdinli'de açılan “Yöresel Ürün Fuarı”, esnafın tepkisine neden oldu. Şehir dışından getirilenlerin esnafın işyerlerinin önüne kurdukları çadırlarda devam eden fuara tepki gösteren Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin ile esnaflar, fuarın derhal kaldırılmasını istedi. 

ESNAF ZOR DURUMDA

Fuarın iş yapamaz hale gelen esnafı zor durumda bıraktığını dile getiren Tekin, “Bir yılı aşkın süredir pandemiyle mücadele etmekteyiz. Salgınla birlikte ekonomik açıdan zorluk çeken esnaf, bu zorlu süreçte bir kazanç elde edebilmek için Ramazan ayını beklerken, Şemdinli Belediyesi tarafından kurulan çadırlar esnafımızı zor durumda bırakmıştır” dedi.

690x450nc-hkr-19-04-2021-esnaflar-kurulan-cadirlara-tepki-muharrem-tekin.jpg

Fuarın aynı zamanda pandemi nedeniyle halk sağlığını tehdit ettiğini ifade eden Tekin, kurulan çadırların derhal kaldırılarak esnaftan özür dilenmesini istedi. 

MAĞDURİYET ARTTI 

İçinde bulundukları mağduriyeti “Veresiye defterimiz kabarmış durumda” diyerek özetleyen esnaflardan Mehmet Sait Oğuz, fuarın bu durumu daha kötü bir hale getirdiğini söyledi. Pandemi nedeniyle belediye ekipleri tarafından sürekli denetime tabi tutulduklarını aktaran Oğuz, “Şemdinli’nin tozlu yollarında çadırlar kurmuşlar. Açık havada tahin, helva, sucuk gibi her şey satılıyor” diye konuştu.

690x450nc-hkr-19-04-2021-esnaflar-kurulan-cadirlara-tepki-mehmet-sait-oguz.jpg

Mağduriyetlerinin giderilmesi çağrısında bulunan Oğuz, “Dışarıdan başkalarını getirip dükkanlarımızın önüne çadır kurmasınlar. Daha fazla mağdur olmamamız için kurulan çadırlar kaldırılsın yada taşınsın” talebini dile getirdi.

690x450nc-hkr-19-04-2021-esnaflar-kurulan-cadirlara-tepki-nusret-celik.jpg

FUAR SONLANDIRILMALI 

Destek beklerken fuarın açılmasıyla mağduriyetlerinin katlandığını söyleyen esnaf Nusret Çelik, “Bizler seyyar esnaf değiliz. Burada 20 yıldır esnafız, ayda 2 bin lira kira ödüyoruz. Yapılan saygısızlıktır” dedi. Çelik, fuarın sonlandırılması ve esnafa destek verilmesi gerektiği çağrısında bulundu. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum