Şemdinli Belediyesi, esnaf odasının kampanyasına müdahale etti

Şemdinli Belediyesi, esnaf odasının kampanyasına müdahale etti

Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan 'İmkanı olan bıraksın, ihtiyacı olan alsın' kampanyasına Şemdinli Belediyesi müdahale ederek engel oldu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, ihtiyaç sahipleri için "İmkanı olan bıraksın, ihtiyacı olan alsın" sloganı ile kampanya başlatılmış, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığınca yürütülen kampanya kapsamında belediyenin organik ürün pazarında stant kurulmuştu. Söz konusu kampanyaya Şemdinlilier ilgi göstermiş ve birçok ihtiyaç sahibi bu kampanyadan faydalanmaya başlamıştı. Kampanya başında gazetecilere açıklamada bulunan Esnaf Odası Başkanı Muharrem Tekin, ''İmkanı olan esnaf ve vatandaşlarımız gıda, giyim ve temel ihtiyaç malzemelerini kurduğumuz standa bırakacak. İhtiyaç sahipleri de burada ihtiyacı olduğu kadarını alabilecek. İmkanı olan herkesi bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz'' demişti. 

ZABITA EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

Kampanya başlatıldıktan birkaç gün sonra Şemdinli Belediyesi zabıta ekipleri standa müdahale ederek kaldırdı. Bunun üzerine Esnaf Odası, standı başka bir yerde açsa da belediye ekipleri tekrar müdahalede bulundu. Söz konusu müdahaleye Esnaf Odası tarafından tepki verilince Şemdinli Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı. Belediye tarafından yapılan açıklamada, açılan standın 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununun 7'nci maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle müdahale edildiği belirtildi. Açıklamada, "Söz konusu madde gereğince ilgili mercilerden izin alınarak yardım toplanacağı bilinmektedir. Ancak kurulan standın kanuna aykırı olduğundan dolayı belediyemiz zabıta amirliğince kanunlar çerçevesinde söz konusu kurulan stand kaldırılmıştır" denilerek belediye olarak ilçede 1000 adet Ramazan gıda paketi dağıtıldığı, 480 aileye 125 ekmek fişi yardımında  bulunulduğu ve 120 aileye sıcak yemek dağıtımı yapıldığı belirtildi.

TEKİN: ENGEL OLMAK YERİNE DESTEK OLUNMASI GEREKİRDİ

Söz konusu müdahaleyle ilgili açıklama yapan Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, başlatmış oldukları yardımlaşma kampanyasının Şemdinli Belediyesi tarafından engellendiği belirterek, "Birkaç günde yüzlerce aileye ulaşan ve bütün çevreler tarafından taktir edilen kampanyamızın pankartı belediye tarafından sökülerek, yardım standımıza el konuldu. Yardımlaşmaya ve birlik olmaya muhtaç olduğumuz bu günlerde, yardımlaşma kampanyasına engel olmak yerine destek olunması gerekirdi. Yardımların en hayırlısı "Sağ elin verdiğini, sol elin görmemesidir." Bu kampanya tam da bunu göstermekteydi. Belediye yardım kampanyası için izin almadığımız yönünde bir açıklama yapmış. Kampanya öncesi gerek kaymakamlık gerekse de belediyeye bilgi verdikten sonra başladık" dedi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum