Selvi: Binali Yıldırım birinci cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir

Selvi: Binali Yıldırım birinci cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir

Hürriyet gazetesinin iktidara yakın yazarlarından Abdülkadir Selvi, bakan sayısının artmayacağını ancak iki ya da üç cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını öne sürdü.

Bazı bakanlıkların ayrılması konusunu yeniden köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının da artacağını dile getirdi. Bakan sayılarında bir artış olmayacağını sadece isim değişiklikleri olabileceğini belirten Selvi, ittifakları zorunlu hale getiren yüzde 50+1’lik sistemin devam edeceğini söyledi.

“Bakan sayısı artıyor mu, yeni partilerde ne oluyor?” başlıkla yazısında “İki ya da üç cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı konuşuluyor” diyen Selvi, “Binali Yıldırım’ın birinci cumhurbaşkanı yardımcısı olarak kabineye gireceği söyleniyor. Yıldırım’ın da tekrar Meclis Başkanı olmak yerine cumhurbaşkanı yardımcılığı formülüne sıcak baktığı ifade ediliyor. Eğer Dışişleri Bakanlığı’yla ilgili bir tasarruf olursa Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ikinci cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı konuşuluyor. Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tuttuğu başarılı bakanlardan” ifadelerini kullandı.

Selvi, ihraç talebiyle disipline sevk edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski bakan Ali Babacan cephesinde ise sessiz ve derinden bir çalışma yürütüldüğünü öne sürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.