Selin Sayek Böke: Stagflasyon kapıda

Selin Sayek Böke: Stagflasyon kapıda

CHP milletvekili Selin Sayek Böke, stagflasyon yaşanabileceğini belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Twitter hesabından yaptığı açıklamada elektrik ve doğal gaza yapılan zamları değerlendirdi. Zamların devam edeceğini belirten Böke, açlık bin 773 liraya yükseldiğini ve zamlardan en çok asgari ücretlilerin etkilendiğini kaydetti.

‘ACI REÇETE HALKIN YÜZDE 99’UNA YÜKLENECEK’

“Durgunluk ve hayat pahalılığı bir arada” diyen Böke, “Stagflasyon kapıda. Acı reçetenin hem yavaşlayan ekonomide artacak işsizlik ve iflas tehditleriyle, hem de buna rağmen sürekli artacak hayat pahalılığı yüküyle çalışanlara, KOBİ’ye, esnafa, bu halkın yüzde 99’una yükleneceğinin habercisi” ifadelerini kullandı.

‘ENFLASYON YÜZDE 20 OLACAK AMA ÜCRETLERİMİZ YÜZDE 5 ARTACAK’

Yıl sonunda enflasyonun yüzde 20 olacağının tahmin edildiğini ifade eden Böke, şöyle devam etti:

“Merkez Bankası, ‘ücretlerin geçmişe endekslemeyi azaltacak şekilde büyük ölçüde enflasyon hedefleri ile uyumlu olarak belirleneceğini varsaydık’ diyor. Yıl sonu enflasyon yüzde 20’lere yakın olacak. Oysa hedef yüzde 5. Yani soframız, kiramız, ulaşımımız yüzde 20 pahalanacak ama ücretlerimiz yüzde 5 artacak! Azalan reel ücretler, ortaya çıkacak yoksullaşma acı reçetenin parçası.”

Böke’nin paylaşımları şu şekilde:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.