Selçuk Mızraklı'nın avukatı: Uydurulmuş bir soruşturma, kayyımlara kılıf için yapıldı

Selçuk Mızraklı'nın avukatı: Uydurulmuş bir soruşturma, kayyımlara kılıf için yapıldı

Tutuklanan HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın avukatı Emin Aktar, tutuklama kararının kayyım atamasını haklı çıkarmak için verildiğini belirtti.

Yerine kayyım atanan ve önceki gün tutuklanan HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın avukatı Emin Aktar, tutuklamaya ilişkin Cumhuriyet’e değerlendirmelerde bulundu.

Aktar, “Bu tutuklama kayyım tayinine kanuni bir kılıf bulmak amacıyla yapıldı. Bu hukuki bir soruşturma değil, uydurulmuş bir soruşturmadır. Diyarbakır’da kurulu bulunan ve KHK ile kapatılan Sarmaşık adlı bir yardım derneğinin başkanlığını yapmış olması tutuklama gerekçesi sayıldı. Komik olanı Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Güneydoğu Sanayici İşadamları Derneği, Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği bu derneğin kurucuları arasında yer alıyor. Yani farazi gerekçe oluşturuldu” ifadelerini kullandı.

Aktar karara itiraz edeceklerini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.