Selçuk Mızraklı: Cami yıkım kararı aldığımıza dair yalan haberler servis ediliyor

Selçuk Mızraklı: Cami yıkım kararı aldığımıza dair yalan haberler servis ediliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, bazı basın organlarında çıkan "HDP'li belediye cami yıkma kararı aldı" haberleri hakkında hukuki sürecin başlatılacağını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, belediye meclisinde aldığı kararla Kayapınar ilçesinde bulunan “yeşil alan ve sosyal tesisler için ayrılmış arazilerin yeniden eski statüsüne kavuşturulması” kararı aldı.

Kayyım döneminde imar planında Otopark ve Dini Tesis Alanı olarak belirlenen bu arazide yapımına başlanan ve kaba inşaatı bitmiş bir de cami bulunuyor. Bu kararın üzerine bazı basın organları belediyenin bu kararını “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 4 camiyi yıkma kararı aldı” şeklinde duyurdu.

Diyabarkır Valiliği de Büyükşehir Belediye Meclisinin bu kararının mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesinin durdurulması talebiyle Diyarbakır Nöbetçi İdare Mahkemesine başvurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ise çıkan bu haberlerin “yalan ve iftiraya” dayalı olduğu belirterek söz konusu meclis kararını paylaştı. Mızraklı, bu yayın organları için hukuki sürecin başlatılacağı bilgisini de verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.