Selçuk: İşten çıkarma kısıtı 3 ay uzatılacak

Selçuk: İşten çıkarma kısıtı 3 ay uzatılacak

Bakan Selçuk, 3,5 milyon çalışanın kısa çalışma ödeneğinden yararlandığını, son 10 günlük süreçte ise 400 bin işverenin 3 ay bitmeden vazgeçtiğini duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği’nden normalleşmeye geçen işverene prim desteği verileceğini söyledi.

AA Editör Masası’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Selçuk, korona virüsü salgını döneminde 6 milyonu aşkın haneye sosyal yardım desteği sağlandığını açıkladı.

3,5 milyon çalışan için 10 milyar lirayı aşkın kısa çalışma ödeneği ödedikleri bilgisini veren Selçuk “10 günlük süreçte kısa çalışma ödeneğinden 400 bin çıkış aldık. 400 bin işveren, 3 ay bitmeden kısa çalışmadan vazgeçti. Kısa Çalışma Ödeneği’nden normalleşmeye geçen işverene prim desteği verilecek” dedi.

Bakan Selçuk, işten çıkarmayı engelleyen düzenlemeye ilişkin, “Fesih kısıtını üç ay daha uzatacağız” diye konuştu.

İşten çıkarma yerine ücretsiz izine çıkarmayı engelleme konusunda ise bakan bir açıklama yapmadı.

KIDEM TAZMİNATINDA HEDEF 2022

İşçilerin, işsiz kaldıklarında bir süre geçinmelerini sağlayan kıdem tazminatının yeni düzenlemeyle 60 yaşına gelince ancak yüzde 25’ini çekebilmesini öngören Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) hakkında da konuşan Selçuk, yasayı 2022’de hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Selçuk, çalışanların ve sendikaların karşı çıktığı TES’e desteği artırmak için de yüzde 1 devlet katkısı sağlayacaklarını açıkladı. Selçuk, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Kıdem tazminatında 1 senelik çalışmanın karşılığında 30 gün kıdem alma… Yüzde 8,33 korunmakla kalmıyor, aslında üstüne çıkıyoruz. Çoğu ülkedeki tamamlayıcı emeklilik sistemlerinde devlet katkısı yok ama biz burada yüzde 1 oranında devlet katkısı koyacağız.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.