Şelale tamamen dondu

Şelale tamamen dondu

Van’ın Muradiye ilçesindeki Muradiye Şelalesi tamamen dondu.

Bendimahi Çayı üzerinde bulunan Muradiye Şelalesi, yılın her döneminde büründüğü farklı güzelliklerle kendine hayran bıraktırıyor. Son bir haftadır hava sıcaklığının geceleri eksi 15 dereceye düşmesiyle şelale de tamamen dondu. Yazın coşkulu akan suyu ile ayrı bir güzellik yaşatan ve bu yönüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan şelale, kışın buzla kaplanıp Pamukkale'deki travertenleri andıran görüntüsüyle de görenleri adeta büyülüyor. Yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelalenin buzla kaplı görüntüsü, seyrine doyumsuz görüntü oluşturuyor. 

Gökyüzünün eşsiz maviliği ve bembeyaz kar örtüsü altında şelale, fotoğraf sanatçılarının da ilgi odağı oluyor.

Havanın soğuk olmasına aldırmayan vatandaşlar, şelalenin donduğunu öğrendikleri gibi akın ediyorlar. Şelalenin buzlu görüntülerini kaçırmak istemeyen bazı aileler ise, çocukları ile birlikte donarak Pamukkale'deki travertenleri andıran görüntüler karşısında hatıra fotoğraf çekerek bu anı ölümsüzleştiriyorlar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.