Selahattin Demirtaş’tan ‘Sise Ana’ mesajı

Selahattin Demirtaş’tan ‘Sise Ana’ mesajı

Demirtaş, hasta tutuklu 78 yaşındaki Sise Bingöl için, ‘Sisê Ana hapiste, çünkü kendisi müebbet hapis cezası almış 28 Şubat darbecisi bir general değil’ dedi.

Edirne F Tipi cezaevinde tutulan HDP’nin bir önceki Eş Genel Bakanı Selahattin Demirtaş’ınTwitter hesabından geçtiğimiz hafta hakkında yapılan denetimli serbestlik başvuruları da reddedilen 78 yaşındaki hasta tutuklu Sise Bingöl için mesaj yayınlandı.

Sise Bingöl için, “Sisê Ana hapiste, çünkü kendisi müebbet hapis cezası almış 28 Şubat darbecisi bir general değil” mesajı paylaşılan Selahattin Demirtaş’ın ikinci tweetinde Sise Bingöl’ün kendisine gönderdiği mektubu paylaştı.

Demirtaş mektubu, “Sisê Ana’dan bize mektup var. Yanındaki genç arkadaşların yardımlarıyla yazdığı mektup bize moral oldu”mesajıyla paylaştı.

Sise Bingöl hastaneye yatırıldı

Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan 85 yaşındaki Sise Bingöl’ün, önceki gün hastaneye yatırıldığı belirtildi.

PİRHA’nın haberine göre, Bingöl’ün avukatı Gülşen Özbek, hem tedavi hem de gerekli sağlık raporunun alınması için Mersin Üniversitesi Hastanesi’ne yatırıldığını aktardı. Avukat Özbek, gerekli raporun alınması halinde Bingöl’ün tahliye olabileceğini söyledi.

Bingöl, yaşlı olmasından dolayı algılama yeteneğini kaybetmiş; mide, şeker, astım, tansiyon ve sair gibi hastalıklarıyla mücadele ediyor. Tek başına yaşamını sürdüremeyen Bingöl, diğer tutukluların yardımıyla günlük ihtiyaçlarını gideriyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum