Şehit İsmail ve Ronahî Şehitliği'ne 2 bin 500 fidan dikildi

Şehit İsmail ve Ronahî Şehitliği'ne 2 bin 500 fidan dikildi

Varto'da Şehit İsmail ve Ronahî Şehitliği'nin bulunduğu alana 2 bin 500 fidan dikildi.

MUŞ - Muş'un Varto ilçesine bağlı Qulan (Kula) köyü yakınlarında Şehit İsmail ve Ronahî Şehitliği'nin bulunduğu alana bin çam ve bin 500 adet meyve fidanı dikildi. Şehitliğin bulunduğu alanda yapılan fidan dikme etkinliğine HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Varto, Bulanık ve Malazgirt belediye eş başkanları ile HDP, DBP ilçe yöneticileri ve köy komünlerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce yurttaş katıldı. Etkinlikte konuşan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Varto'da bahar şenlikleri çerçevesinde, ekolojik yıkımı protesto amaçlı ağaç ve fidan dikme eylemlerinin devam ettiğini belirterek, Kürdistan'ın ekolojik kırımdan geçtiğini söyledi. 

Devletin planlı ve organizeli operasyonu 

Yeşillendirme çalışmaları yapılırken devletinin de provokatif, planlı, organizeli operasyonlarını devam ettirdiğini söyleyen Çelik, "Diyadin'in Tendürek Dağı zirvesinde bugün yaptığımız gibi benzeri bir faaliyette bulunan ve takdir edilmesi gereken arkadaşlarımız şehit edildi. Cezmi Budak şahsında tüm devrim şehitlerini rahmet ve minnetle anarken, biz mücadelenin siyasi başarıya ulaşması kadar toplumsal ve ekolojik başarısını da önemseyen bir noktadan sorunlara alabildiğine duyarlı davranıyor, kendimizi ve kentimizi yönetme iddiasıyla coğrafyamızı yeşillendirmesi noktasından yaklaşıyoruz" dedi
Yapılan konuşmanın ardından Şehit İsmail ve Ronahî Şehitliği'nin bulunduğu alana bin adet çam, bin 500 adet de ceviz, üzüm, elma, armut gibi ağaç dikildi. Bölgede fidan dikme etkinliklerinin süreceği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.