Şebnem Sönmez: Asıl sorun yapımcı karşısındaki tutum

Şebnem Sönmez: Asıl sorun yapımcı karşısındaki tutum

Oyuncular Sendikası'nın kurucu üyelerinden Şebnem Sönmez, sendikanın yolundan ayrılmadığını söyledi. Sönmez, sendikanın asıl engeli ve zorluğunun üyelerinin yapımcı-işveren karşısındaki tutumu olduğunu söyledi.

Tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü “Anlatılan Senin Hikâyendir” oyununun Artvin ve Hatay’daki gösterimlerinin yasaklanmasına tepki göstermeyen Oyuncular Sendikası’ndan istifa ettiğini açıklamıştı.

Üzümcü, daha sonra verdiği röportajlarda ise sendikanın amacından uzaklaşarak “sarı sendikacılık” yolunda ilerlediğini belirtmişti.

Sendikanın kurucu üyelerinden Şebnem Sönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda sendikanın yolundan ayrılmadığını belirtti.

Şebnem Sönmez, sendikanın asıl zorluğunun üyelerinin yapımcı-işveren karşısındaki tutumu olduğunu söyledi: “Çalışma hayatındaki yasal haklarını istediklerinde yapımcılar tarafından işsiz bırakılma endişesi, üyelerimizde yaygın bir endişe yarattı. Bunu aşamadığımızı söylemek zorundayım.”

Sönmez, Oyuncu Sendikası üyelerinin çoğunun Gezi sürecinden itibaren yavaş yavaş kopmaya, beraberliklerini sağlamlaştıracak yerde dağılmaya başladığını söyledi ve ekledi: “Süreç içinde iken hepimiz bu durumun ülke siyasetine bağlı olduğunu düşündük. Ama tek sebebin bu olmadığını kısa süre içinde anladık.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.