Sayıştay Cumhurbaşkanlığı'nı denetledi: Bilgiler doğru ve güvenilir!

Sayıştay Cumhurbaşkanlığı'nı denetledi: Bilgiler doğru ve güvenilir!

Sayıştay’ın Cumhurbaşkanlığı 2017 raporu Meclis’e gönderildi. 14 sayfalık raporda, “Cumhurbaşkanlığının 2017 yılına ilişkin mali rapor ve tablolarının tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır” denildi.

Sayıştay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı 2017 Yılı Sayıştay Denetim Raporu tamamlandı. Eylül 2018 tarihli 14 sayfadan oluşan raporda Sayıştay, Cumhurbaşkanlığı’nın 2017 yılına ilişkin tüm mali rapor ve tablolarının tüm önemli yönleriyle “doğru ve güvenilir bilgi” içerdiği kanaatine vardı.

Rapora göre Cumhurbaşkanlığı’na 2017 yılında 663 milyon 858 bin TL ödenek tahsis edildi. Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine verilen ödeneğin yüzde 0,1’ine tekabül edilen bu ödenek 658 milyon 240 bin 289 TL olarak gerçekleşti.

‘YETERLİ VE UYGUN DENETİM KANITI ELDE EDİLDİ’

Denetim süreciyle ilgili mevzuata yer verilen raporda, Cumhurbaşkanlığı’nın muhasebe birimlerindeki cetvel ve belgeler ile bu birimlerdeki yevmiye kayıtları ve yevmiye kayıtlarına esas belgeler ile bunlara dayanak oluşturan ilgili harcama birimleri arşivlerinde muhafaza edilen kanıtlayıcı belgeler; tamlık, doğruluk, tutarlılık ve tabi olduğu mevzuatına uygunluk açısından incelendiği belirtildi. Yeterli ve uygun denetim kanıtı elde ettiğini belirten Sayıştay’ın “Denetim Görüşü” şu şekilde oldu:

“Cumhurbaşkanlığının 2017 yılına ilişkin yukarıda belirtilen ve ekte yer alan mali rapor ve tablolarının tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır.”

Sayıştay’ın 2015 ve 2016 yılı Cumhurbaşkanlığı Denetim Raporlarında da aynı ifadeler yer almıştı.

Raporun tamamına Sayıştay’ın internet sitesinden ulaşılabiliyor. (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.