Sayıştay başkan yardımcısı görevden alındı

Sayıştay başkan yardımcısı görevden alındı

Kamu kurumlarında yapılan denetlemeler soncu usulsüzlük ve yolsuzlukları raporlayan Sayıştay'ın Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Fikret Çöker görevden alındı.

Sayıştay’ın üst yönetiminde dikkat çekici bir değişiklik yaşandı. 1992’den bu yana kurumda görev yapan Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker’in yerine 2011 yılında Sayıştay üyesi seçilen Zekeriya Tüysüz atandı.

Oda TV’den Mert Taşçılar’ın haberine göre denetimin başındaki isim olan Fikret Çöker’in kendi isteğiyle mi görevinden ayrıldığı yoksa el mi çektirildiği henüz bilinmiyor.

Sayıştay’ın 2017 yılı denetim raporları geçen ay yayınlanmış, kamu kurum ve kuruluşlarındaki çok sayıda usulsüz işlem ve harcama kamuoyuna yansımıştı.

SAYIŞTAY RAPORLARINA YANSIYAN USULSÜZLÜKLER

* Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) kaçak su kullandığı anlaşıldı.

* Arnavutköy Belediyesi’nin piyasa fiyatı 1,72 TL olan 1 metre hortuma 78 TL (45 kat fazlası), tanesi 33 kuruş olan oyun havuzu topuna 60 TL (181 kat fazla) ödediği, KDV’si yüzde 1 olan ürünlerin yüzde 18 olarak gösterildiği, 14 Mayıs 2017’de ünlü bir sanatçının katılımıyla yapıldığı öne sürülen konser için yüksek meblağlı ödeme yapıldığı halde konserin gerçekleştirildiğine dair herhangi bir belge sunulamadığı, piyasa değeri 45 TL olan çok sayıda kettle için 500 TL ödendiği Sayıştay raporlarına yansıdı. Yeni raporlara göre Çanakkale gezisine 5 bin, Bursa gezisine 10 bin kişi götürüleceği, yol, yemek ve kahvaltı verileceği taahhüt altına alındı. Ancak Çanakkale gezisine 117 kişi, Bursa gezisine ise 648 kişi götürüldü. Buna karşılık yüklenici firmaya Çanakkale gezisi için 5 bin, Bursa gezisi için de 10 bin kişilik hakediş ödendi.

* Güngören Belediyesi’nin resmi araçlarını yaz tatillerinde ve hafta sonu özel işlerinde kullanıp, tüm yakıt, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin de belediye bütçesinden karşılayanlar olduğu tespit edildi.

* Fatih Belediyesi’nin 1 Milyon 409 bin 228 lira zarara uğratıldığı ortaya çıktı.

*  Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı içerisinde 18 yurtdışı teknik eğitim gezisi düzenlediği, 15-19 Şubat 2017 tarihlerinde Toplu Taşıma Dairesi Başkanı, Zabıta Şube Müdürü, iki Belediye Meclis Üyesi ve bir yönetici asistanı, Tayland’a gönderildiği ifade edildi. Raporda şu değerlendirme yapıldı: “18 teknik eğitim gezisine giden personelden bir kısmının görev alanları ve tanımları ile teknik eğitim muhteviyatı arasında çelişki olduğu görülmüştür. Şöyle ki; aşağıda tabloda belirtilen görev unvanına sahip personelin ve Meclis üyelerinin tamamen teknik olan bir konu ile eğitime gönderilmesindeki amacın ne olduğu anlaşılamamıştır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.