Savunma Bakanı'ndan HDP’li Kaçmaz’a: Geleceği olumlu görün

Savunma Bakanı'ndan HDP’li Kaçmaz’a: Geleceği olumlu görün

Milli Savunma Bakanı Akar, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın “Geleceği olumlu göremiyorum” sözüne, “Olumlu görün. Bir çözüm süreci yaşandı, onun getirdiği birtakım dersler var. Biz 80 milyon kardeşçe, güven içinde, huzur içinde yaşarız” dedi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesi görüşülerek kabul edildi.

Bütçede söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Türkiye’nin bir Kürt meselesi bulunduğunu söyledi ve “Şu aşamada olumlu herhangi bir şey göremiyorum, bu savaş kırk yıl -çatışma mı denir ne deniyorsa artık- daha mı devam eder, maalesef ki böyle olmaması temennimizdir. Kürt meselesindeki bu güvenlik politikası yaklaşımı, bu ülkenin bir yurttaşı olarak bizim olumlu görmediğimiz bir durumdur” dedi.

Çözüm sürecinin bir umut aşıladığını belirten Kaçmaz, Cizre’de bodrumundan 177 ceset çıkarıldığı söyleyerek bu sürecin bitmesiyle çok büyük acılara şahit olduğunu ifade etti.

Sorunun siyaseten çözülmesi gerektiğini belirten Kaçmaz, “Bu işi hakikaten siyasetle birlikte vicdanı da dâhil ederek nasıl çözebiliriz? Dediğimiz gibi, emperyalist güçler bu ülkeyi bölmeye çalışıyor. Şunu net söyleyeyim: Vallahi biz bölmeye çalışmıyoruz, biz sadece demokrasi istiyoruz. ‘Var olan sorunlarımızı demokrasi içerisinde nasıl çözebilirim’in mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Her ne kadar da farklı ithamlarla da karşılaşsak biz yine de umudumuzu yitirmemeye çalışıyoruz. Kürt meselesi masaya yatırılıp demokrasi içerisinde temsiliyet yetkisi de tanınarak bu meselenin çözümü için biz gayret sarf edelim” dedi.

‘UMARIZ GÜZEL SENTEZ ÇIKAR’

Bütçe görüşmelerinin sonunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Kaçmaz’ın değerlendirmelerine şöyle yanıt verdi:

“Bunları, tabii, uzun uzun konuşmak lazım. Yani bu ‘Geleceği olumlu göremiyorum’ diye sözünüz var, olumlu görün. Yani burada hakikaten bir çözüm süreci yaşandı, onun getirdiği birtakım dersler var. Şimdi, tabii, terörle mücadele süreci yaşanıyor. Umarız, dileriz ki bundan güzel bir sentez çıkar, herkes yerini, yurdunu öğrenir ve biz 80 milyon, 82 milyon kardeşçe, güven içinde, huzur içinde yaşarız. Temennimiz bu, çalışmamız bu.” dedi.

‘BİZ SON DERECE UMUTLUYUZ’

24 Temmuz 2015 öncesine dikkat çeken Bakan Akar, “Sadece çukurlar meselesi değil, orada çok ciddi bir kalkışma vardı. Plebisit konuşulmaya başlandı, yollar kesilmeye başlandı, güvenlik kuvvetleri tehdit edilmeye başlandı, çok ciddi bir azgınlık hâline dönüştü iş. Orada, efendim, bunun yapılması bir kötülük mü, hayır. Çünkü şimdi izan sahibi, insaf sahibi Kürt kardeşlerim bunun yapılmasından çok büyük dersler çıkarıyorlar. ‘Devlet yapacağını yaptı, bunlar bundan anlamıyorlar’ diye bir noktaya geliyorlar. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Biz son derece umutluyuz” diye konuştu.

Haber: Nergis Demirkaya - Duvar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.