Savcı Yıldırım için tahliye istedi

Savcı Yıldırım için tahliye istedi

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı, BDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım için de tahliye talebinde bulundu.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı, BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın ardından BDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım için de tahliye talebinde bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin tutukluluk süresine ilişkin verdiği kararın ardından yargılandığı Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay tahliye edilirken, diğer BDP'li tutuklu milletvekilleri İbrahim Ayhan, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Gülser Yıldırım ve Kemal Aktaş için de tahliye başvurusunda bulunulmuştu. 

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile BDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım için yapılan başvuruları değerlendiren duruşma savcısı, Anayasa Mahkemesi'nin Balbay hakkında verdiği kararın aynısını gerekçe göstererek, 10 Aralık'ta Ayhan için mahkemeden tahliye talebinde bulunmuştu.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Ayhan için henüz kararını vermezken Savcı, BDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım için de bugün aynı gerekçeyle tahliye talebinde bulundu. 

Diğer tutuklu milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Gülseren Yıldırım ve Kemal Aktaş'ın yargılandığı Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi ise, yapılan başvurulara rağmen Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının beklenmesi yolunda bir yol izleyip, gerekçeli karar açıklanmasına rağmen tahliye taleplerine henüz bir yanıt vermedi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum