'Savaşı kadınlar durdurabilir'

'Savaşı kadınlar durdurabilir'

Ankara Mamak Barış Bloku bileşeni kadınlar, Tuzluçayır'da "Barışa ses ver" eylemi yaptı.

ANKARA - Tuzluçayır'da bir araya gelen kadınlar beyaz tülbentler takarak, mumlar yaktı.

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli'nin de destek verdiği eylemde kadınlar, "Sana savaş yaptırmayacağız", "Savaşa hayır barış hemen şimdi" , "Savaş katledilmiş emektir" sloganları attı.

Eylemde konuşan Saadet Becerekli, "Bir anda çözüm sürecini ve masayı deviren AKP'ye sesleniyoruz. Yıllardır Kürt ve Türk halkları büyük acılar yaşadı. Ama ne yazık ki 40 yıldır denenen, belki yüzlerce defa Kandil'i bombalayarak PKK ve Kürt özgürlük hareketini bitirmek yapılan operasyonlar sonuç vermedi. Şimdi yeniden deniyorlar, hatta ABD'yi bile kandırdılar. IŞİD'i vuracağız diye İncirliği ABD'ye veren Türkiye göstermelik bir kere IŞİD'e hava saldırısı yaptı. Ama Kandil'e 700 sorti hava saldırısı yapmıştır" dedi. 

'Böyle giderse Türkiye Suriyelileşir'

Barış için bütün kadınları "barış çığlıklarına ortak olmaya" çağıran Becerekli, ancak kadınların yaşanan savaşı durdurabileceğine işaret ederek, "Bütün acılara rağmen kadınlar barış istiyor. Vicdanı körelmiş tek adam uygulamaları Türkiye'yi savaşa sürüklemektedir. Böyle giderse Türkiye Suriyelileşecektir" uyarısında bulundu. 

'Evlatlarını feda etmeyenler halkın evlatlarını feda ediyor'

Savaşa karşı kadınların susmayacağını ifade eden Becerekli, biz ölenlerin tabutlarına sarılmak değil yaşayanlara sarılmak istiyoruz ifadelerini kullanarak, "Evlatlarımız feda etmeye hazırız diyen cumhurbaşkanı ve başbakan çocuklarını askere yollasın. Sınıra çocuklarını göndermeyenler, halkın çocuklarını sınıra gönderiyor. Kişisel hırs için savaşı sürdüren zihniyeti yeneceğiz. Türkiye'yi daha yaşanır ve demokratik bir ülkeye ulaştırıncaya kadar mücadele edeceğiz" dedi. 

Becerekli'nin, konuşmasının ardında kadınlar bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra eylemi sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.