Savaş Buldan ve arkadaşları mezarı başında anıldı

Savaş Buldan ve arkadaşları mezarı başında anıldı

Beyaz Toros'la kaçırılarak öldürülen Yüksekovalı işveren Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım mezarları başında anıldı. Anmada aileler adına konuşan Necdet Buldan, "24 yıl önce yaşatılanlar bugün yine devam ettiriliyor” dedi.

İstanbul'da 1994 yılında arkadaşları Hacı Karay ve Adnan Yıldırım ile birlikte Yeşilköy'de bir otelin çıkışında beyaz bir Toros marka araçla kaçırıldıktan 2 gün sonra cenazesi bulunan Kürt işvereni Savaş Buldan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da katılımıyla Avcılar'da bulunan mezarı başında anıldı.

Anmaya; HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in yanı sıra, partinin İstanbul milletvekili adayları, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım'ın aileleri ve çok sayıda kişi katıldı. Buldan, Karay ve Yıldırım'ın fotoğraflarının da taşındığı anmada, "Toroslar, rangerlar, SİHA’lar değil, demokratik çözüm" pankartı da taşındı. Anma yaşamını yitirenler adına saygı duruşu ile başladı.

'23 YIL ÖNCEKİLER DEVAM ETTİRİLİYOR'

İlk olarak yaşamını yitiren 3 aile adına Savaş Buldan'ın kardeşi Yüksekova'nın eski Belediye Başkanlarından Necdet Buldan konuştu. Buldan, “24 yıl önce bugün 3 kardeşimiz kaçırıldı. 24 yıl önce yaşatılanlar bugün yine devam ettiriliyor. Bunu Kürtlere düşman olanlar, pratikleriyle gösteriyor. Örneğin; Bitlis'te mezarlıklar tahrip edildi, bu halkın çocuklarının cenazelerine el konuldu. İnsanlığın düşmanıdır bunlar. Biz de bu insanlık adına mücadele ediyoruz. Biz şehitlerimiz için başı dik yaşayacağız" dedi.

'ANILARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Ardından söz alan ve çocuklarını kaybeden aileleri adına konuşan Necdet Bingöl, "Ben bu 3 arkadaşımıza kardeşlerim diyorum. Kürtlerin yaşadığı coğrafyalarda onları katlettiler ve şimdi de yineliyorlar" diyerek anılarına sahip çıkacaklarını söyledi.

'ONLAR BİZİM KALBİMİZDE'

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, 3 ismin ulusal demokratik kimliklerine sahip çıktıkları için hedef seçildiklerini belirterek, “Hedef seçilenler biz biliyoruz ki direniş göstererek kazanırlar. Yaşamlarını kaybettiklerinde ise bütün bir halkın kardeşleri olurlar. Sistem önce böyle insanları hedefler. Affetmemenin yolu unutmamaktan geçer. Bu arkadaşlarımız ölümsüzdür dediğimiz zaman propaganda yapmıyoruz. Onlar bizim kalbimizde" dedi.

Konuşmaların ardından anma okunan dualarla son buldu.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum