Satış yasağı olan pazarcılara yönelik kısıtlama kaldırıldı

Satış yasağı olan pazarcılara yönelik kısıtlama kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı, semt pazarlarında giyim, oyuncak, çiçek, fide, züccaciye/nalburiye malzemelerinin satışının kısıtlanmasına ilişkin alınan kararı 11 Mayıs'tan itibaren kaldırdı.

İçişleri Bakanlığı, korona virüsü (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında valiliklere, pazar yerleriyle ilgili genelge gönderdi.

Genelgede, salgın nedeniyle pazarlarda uyulması gereken kuralların daha önce valiliklere bir genelgeyle gönderildiği, pazarlarda giyim, oyuncak gibi zaruri olmayan ihtiyaç malzemelerinin satışının kısıtlandığı hatırlatıldı.

Yaşanan olumlu gelişmelerle Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda pazarlarda zaruri olmayan ihtiyaç malzemelerinin satışının kısıtlanmasına yönelik tedbirlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısında değerlendirildiği ve belirlenecek kurallara uyulması kaydıyla 11 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere daha önceki genelgede belirtilen söz konusu pazarcı esnafına yönelik kısıtlamanın kaldırılabileceğine ilişkin karar alındığı belirtildi.

Genelgede, 11 Mayıs’tan itibaren pazarlara ilişkin Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda ilgili bakanlıklarca belirlenen kurallara da yer verildi.

İl, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazar yerlerinde giyim, oyuncak, çiçek, fide, züccaciye/nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışına getirilen kısıtlama kaldırıldı.

Pazar yerlerinde anılan malzemelerin satışını yapacak pazarcılar, daha önceki yayımlanan genelgelerle mevcut pazar yerleri için getirilen her bir satış yeri (tezgah/sergi) arasında en az 3 metre mesafe olması şartı, esnafın ağız ve burnunu kapatacak şekilde maske kullanması tedbirleri başta olmak üzere belirlenen tüm kurallara uyacak.

Bu kapsamda, valilikler ve kaymakamlıklar il, ilçe ve beldelerde mahalle/semt pazar yerlerinde 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 09.00 itibarıyla giyim, oyuncak, çiçek, fide, züccaciye/nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışının yapılabilmesi için Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca gerekli kararları alacak.

Bakanlık valiliklerden, daha önceki genelgelerle getirilen kurallar doğrultusunda uygulamanın eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesini ve pazarların sürekli denetlenmesini istedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.