Saruhan Oluç: Hulusi Akar neden susuyor?

Saruhan Oluç: Hulusi Akar neden susuyor?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, iktidarın dillendirdiği darbe tartışmalarına tepki gösterdi.

İktidarın toplum nezdinde “mağdur” algısı yaratmak için darbe tartışmalarını gündeme getirdiğini belirten HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar neden susuyor? Ordunun içinde herhangi bir açıklama var mı, niye açıklama yapmıyor?” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO) liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın, 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilişlerinin 48’inci yılına değinen Oluç, “Bu Meclis çatısı altında idamlar onaylandı. Türkiye tarihinin sayfalarına kara bir yaprak olarak eklendi” dedi. Gezmiş’in idam sehpasında söylediği “Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi” sözlerinin unutulmadığını ifade eden Oluç, “Mücadelesi devam ediyor” diye konuştu.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in ölüm orucunun 323’üncü gününde eylemini sonlandırmasına da değinen Oluç, “Biz de parti olarak bu konuda elimizden gelen her türlü çabayı, dayanışmayı gösterdik, diplomasiyi sürdürdük ve böylesi bir sonucun alınmasına ufak da bolsa bir katkımız oldu” dedi.

‘HULUSİ AKAR NEDEN KONUŞMUYOR?’

Oluç, darbe tartışmalarına ilişkin ise şöyle konuştu: “Biz yürütmenin ne yapmakta olduğunu biliyoruz. Bir darbe tartışması başlatıldı ya bunun hiçbir mesneti yok. Bu ülkede darbe gerçekleştiyse, her zaman ordu içerisinde gerçekleşmiştir. Neden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar susuyor, ordunun içinde herhangi bir açıklama var mı, niye açıklama yapmıyor? Çünkü böyle bir tartışma yok. Esas itibariyle bir mağduriyet oluşturmaya çalışıyor. Yani yürütme diyor ki; topluma bakın, biz mağduruz bizi darbeyle götürüyorlar. Yok öyle bir şey. Siz zaten kendi kendiniz bitiriyorsunuz, kimsenin sizi darbeyle bir yere götürme ihtiyacı yok.”

‘HİÇBİR KÜRT UNUTMAYACAKTIR’

Kürt illerinde mezarlıklara dönük saldırıların sistematik olduğuna işaret eden Oluç, “Mezar taşları kırılıyor, Kürtçe isimler ve yazılar siliniyor. İnsani açıdan bütün değerlerin yok edildiği, asla kabul edilmeyecek bir tutumdur. Biraz evvel sözünü ettiğim illerde yaşananlar bu gelenekleri bu inançları bu saygıyı yerle bir etmiştir. Bunu asla kabul etmiyoruz, bunu yapanları uyarıyoruz. İnsanlığınıza biraz değer veriyorsanız bunu yapmaktan vazgeçin. Hiçbir Kürt yurttaşımız mezarlıkların tahrip edilmesini kabul etmeyecektir ve bu asla unutulmayacaktır. Bunu çok net olarak söyleyelim. Akla sığmaz, vicdana, ahlaka sığmaz bu tutumdan bir an evvel vazgeçilmesi gerekir” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.