Sarıgül'ün kendi okuluna verdiği binalar geri alınıyor

Sarıgül'ün kendi okuluna verdiği binalar geri alınıyor

Şişli Belediyesi'nin eski başkanı Mustafa Sarıgül'ün kendi okuluna sembolik ücretlerle verdiği 9 bina ve 4 arsa Şişli Belediyesi tarafından geri alınıyor.

Şişli Belediyesi’nde Mustafa Sarıgül döneminde sembolik kiralarla yapılan tahsisler ilk belediye meclis toplantısında iptal edildi. DSP’li meclis üyelerinin itirazı karşısında Başkan Muammer Keskin, “Şişli halkının mallarını, mülklerini yeniden Şişli halkına iade edeceğiz. Şişli halkına bir söz verdim ve bu sözü yerine getireceğim” diye konuştu.

Şişli Belediyesi’nde Mustafa Sarıgül döneminde eski belediye binası kendisinin de yönetiminde olduğu Şişli Meslek Yüksek Okulu’na otuz yıllığına kiraya verildi. Yapılan tahsisler bununla sınırlı kalmadı, belediye ait bir çok bina, otopark gibi taşınmazlar sembolik kiralarla tahsis edildi. Hayri İnönü belediye başkanlığı döneminde, mülklerin iadesi için kararların iptal istemini 2016 yılı Ocak ayında meclis gündemine taşıdı. CHP’li Meclis üyelerinin de Sarıgül tarafında yer alması nedeniyle yeterli çoğunluk sağlanamadı. Konu bu kez yargıysa taşındı.

Belediyeye ait bina okula devredildikten sonra belediyeye ait birimler kiracı olarak binada hizmet veriyordu

Hayri İnönü’den belediye başkanlığı devralan Muammer Keskin bu çalışmayı kaldığı yerden sürdüreceğini vaat etmişti. Mecliste dün yapılan oylama sonucu, Esentepe Mahallesi’nde 25.355 m2 kapalı alana sahip 18 katlı eski belediye başkanlığı binasının Özel Şişli Meslek Yüksek Okulu’na 30 yıllığına kiralanmasına ilişkin tahsis iptal edildi.

Ayrıca yine aynı şekilde 2012 yılının Ağustos ayında, Ayazağa Mahallesi’ndeki 30.777 m2 kapalı alana sahip 11 katlı bina, Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’ndeki 2.450 m2 kapalı alana sahip taşınmaz, Meşrutiyet Mahallesi’ndeki 1.673 m2 kapalı alana sahip bina ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 8 katlı bina, Ayazağa Mahallesi’nde bulunan toplam büyüklüğü 60.724 m2 olan 4 adet arsanın da intifa hakkı Şişli Meslek Yüksek Okulu’na verilmişti. Yapılan toplantıda tüm kiralama sözleşmeleri iptal edildi.

CHP’li üyelerin iptal yönündeki taleplerine AK Partili üyeler de destek verirken DSP’li üyeler aleyhte oy kullandı.

SARIGÜL OKULUN YÖNETİMİNDE

Özel Şişli Meslek Yüksek Okulu’na yapılan kiralamaların bu kadar tepki çekmesinin nedenlerinden birisi de Mustfa Sarıgül’ün de Mütevelli Heyeti’nde yer alması. Okulun mütevelli heyetinde Kolan Hospital Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nedim Kolan ( Mütevelli Heyet Başkanı ), İstanbul Şişli Vakfı Başkanı Halil Çakır, Mustafa Sarıgül, bir dönem okulun müdürlüğünü de yapan Sedat Bekiroğlu, Onur Çetin Kumbarcıbaşı, Emre Alkin, Tanju Verda Akan, Osman Uslu ve Zekeriya Yasemin yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.