Sarı Yelekler tatmin olmadı: Cumartesi meydandayız!

Sarı Yelekler tatmin olmadı: Cumartesi meydandayız!

Fransa'da hükümetin akaryakıt zammından geri adım atması Sarı Yelekleri tatmin etmedi. Sarı Yeleklerin sözcülerinden Benjamin Cauchy, "Fransızlar aptal değil ve ekmek kırıntısı değil ekmeğin kendisini istiyor" dedi.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe’in akaryakıt zamlarını 6 aylığına askıya alacağı açıklaması Sarı Yelekleri memnun etmedi. Sarı Yeleklerin sözcülerinden Benjamin Cauchy, Philippe’in duyurduğu önlemlerin tatmin edici olmadığını belirtti. Le Figaro gazetesinde yer alan habere göre Sarı Yelekler, Philippe’in akaryakıt zamlarına ilişkin yaptığı açıklamayı yetersiz buldu.

‘FRANSIZLAR EKMEK KIRINTISI DEĞİL EKMEĞİN KENDİSİNİ İSTİYOR’

Sarı Yeleklerin sözcülerinden Benjamin Cauchy, Philippe’in duyurduğu önlemlerin tatmin edici olmadığını belirtti. “Fransızlar aptal değil ve ekmek kırıntısı değil ekmeğin kendisini istiyor” ifadelerini kullanan Cauchy, halkın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan mali ve siyasi politikalarını değiştirmesini talep ettiğini söyledi. Cauchy, “Bunu yapamıyorsa Fransızları tekrar sandığa götürsün” dedi.

‘CUMARTESİ EYLEMİ İPTAL EDİLMEYECEK’

Cauchy, Cumartesi Paris’te planladıkları eylemi, iptal edilmesi yönündeki çağrılara rağmen düzenleyeceklerini kaydetti. Sarı Yeleklerin eski sözcülerinden Eric Drouet ise gösterilerin daha da yoğunlaşması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Lorient kentindeki sarı yeleklerden Andre Bourlard, hükümetin aldığı “önlemin” yetersiz kaldığını ifade etti. Başbakan Philippe, akaryakıt zamlarının yanı sıra elektrik ve gaz zamlarının da 6 aylığına askıya alındığını duyurmuştu. (Sputnik)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.