'Saraybosna'nın Kalbi' ödülü Nuri Bilge Ceylan'a verildi

'Saraybosna'nın Kalbi' ödülü Nuri Bilge Ceylan'a verildi

Nuri Bilge Ceylan'a 24. Saraybosna Film Festivali kapsamında 'Saraybosna'nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’a 24. Saraybosna Film Festivali kapsamında ‘Saraybosna’nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ takdim edildi.

Başkentteki tarihi Ulusal Tiyatro’da geleneksel kırmızı halı geçişiyle başlayan 24. Saraybosna Film Festivali’nin en prestijli ödüllü olarak gösterilen “Saraybosna’nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nü, Festival Direktörü Mirsad Purivatra’dan alan Ceylan burada yaptığı konuşmada, “Saraybosna’nın Kalbi” ödülünü almanın büyük bir onur olduğunu belirterek, “Bu ödülü bütün kalbimle kabul ediyorum” dedi.

Saraybosna Film Festivali’ne bugüne kadar üç defa katıldığını belirten Ceylan, etkinliğin en beğendiği festivallerden biri olduğunu dile getirdi.

Ahlat Ağacı’yla bu sene bir kez daha Cannes Film Festivali’ne konuk olan yönetmenden önce Joshua Oppenheimer, Oliver Stone, Todd Solondz, Todd Haynes ve Mike Leigh gibi isimler onur konuğu olarak festivalde yer almıştı. Saraybosna’nın Kalbi Ödülü’ne ise daha önce Saraybosna Film Festivali kapsamında Robert De Niro, Angelina Jolie, Benicio Del Toro, Gael Garcia Bernal, Steve Buscemi, Atom Egoyan, Jafar Panahi, Mike Leigh, Bela Tarr ve Danis Tanovic gibi birçok isim layık görülmüştü.

Ceylan’ın son filmi Ahlat Ağacı’nın yapımcı ülkeleri arasında festivalin gerçekleştiği Bosna-Hersek de yer alıyor.

“Saraybosna’nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne layık görülen diğer bir isim ise ASA Grup ve Hastor Vakfı kurucusu iş adamı Nijaz Hastor oldu.

Festival kapsamında, Ceylan’ın Ahlat AğacıBir Zamanlar Anadolu‘da, Kış UykusuMayıs SıkıntısıUzakİklimler ve Kasaba filmleri de sinemaseverlerle buluşacak.

Dünyanın farklı ülkelerinden onlarca başarılı film, yönetmen ve yapımcıyı bir araya getiren ve 17 Ağustos’a kadar devam edecek festivalde 56 ülkeden 266 film sinemaseverlerle buluşacak. (Kaynak: Evrensel)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.