Sara, Ronahi ve Rojbin için anmalar sürüyor

Sara, Ronahi ve Rojbin için anmalar sürüyor

Paris’te katledilen Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbin) ve Leyla Şaylemez (Ronahi) için Baykan, Pervari, Van, Çatak ve Hakkari’de anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

BAYKAN: Siirt’in Baykan ilçesi Arin Kadın Danışma Merkezi önünde DÖKH öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, basın açıklaması gerçekleştirdi. Belediye eş başkanları, DBP ve HDP yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaşın da destek verdiği açıklamada kadınlar adına konuşan Nefel Karasu, Paris katliamının üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen katliamın kimler tarafından ve nasıl işlenmiş olduğuna dair gerçeklerin "sır gibi" saklandığına dikkat çekti. Karasu, "Bütün verilerin Ankara-Paris-Berlin'i göstermesine rağmen, üç Kürt fidanı hunharca katleden bu şeytan üçgeninde dönen dolapların örtbas edilme çabası, aradan geçen zamana rağmen devam ediyor" dedi.

Basın açıklaması, "Jin, jiyan, azadî" ve "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde sona erdi.

PERVARİ: Siirt’e bağlı Pervari ilçesinde de HDP ilçe binası önünde bir araya gelen kadınlar, 3 kadın devrimcinin fotoğraflarını taşıdı. Sık sık "Şehit namirin", "Ey şehit riya te riya me ye" sloganları atan kadınlar adına konuşan HDP İlçe Eş Başkanı Kezban Dursun, Paris'te katliamının Kürt kadın mücadelesine ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik geliştirildiğine işaret etti.

Açıklama zılgıtlarla sona erdi.

VAN: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği Kadın Meclisi, Cansız, Doğan ve Şaylemez’i dernek binasında düzenledikleri etkinlikle andı. Anmanın yapıldığı salona Cansız’ın posterlerinin yanı sıra “Sara, Rojbin, Ronahi, jin jiyan azadî” asıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan YÖDER üyesi Şilan Söylemez, 3 kadın siyasetçinin milyonlarca kadına ulaştığını ve onların devrimci ruhunun Kobanê ve Şengal’de açığa çıktığını ifade etti.

Anma, sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisi ile son buldu.

ÇATAK: Van’ın Çatak ilçesinde ise DBP ilçe binası önünde bir araya gelen yurttaşlar adına DÖKH aktivisti Özlem Tuci açıklamada bulundu. Saldırının komplo niteliğine vurgu yapan Tuci, hedeflenenin sadece üç Kürt kadını değil, Kürt özgür kadın hareketini temsil eden üç kuşağın olduğunu ifade etti.

Basın açıklaması, “Şehîd namirin” sloganının atılması ile son buldu.

HAKKARİ: Hakkari Karşıyaka Mahalle Meclisi’nin taziye evinde düzenlediği anmaya çok sayıda yurttaşın yanı sıra belediye eş başkanları, HDP ve DBP yöneticileri de katıldı. “Em 9’ê Çilê, komkujiya Parîsê şermezar dikin” pankartının açıldığı etkinlik saygı duruşu ile başladı. Cansız, Fidan ve Şaylemez’in hayatından kesitlerin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezi çalışanlarının devrim şiirleri okundu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.