Sancar Cihanbeyli’de: Çözüm var, sözümüz var

Sancar Cihanbeyli’de: Çözüm var, sözümüz var

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde halka buluşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Çözüm var, sözümüz var” mesajı verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Cihanbeyli ilçe binası önünde açıklama gerçekleştiriyor. HDP Cihanbeyli İlçe Eş Başkanlarının yanı sıra çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamada konuşan Sancar, “Çözüm var, sözümüz var” dedi.

Sözlerine Kulu’da yaptıkları esnaf ziyaretini hatırlatarak başlayan Sancar, “Esnafımız çiftçimizin dertleri çok büyük. Bunları dinlemeye bir gün yetmez.” dedi.  HDP’nin halkın sorunlarını çözmek için çalıştığını belirten Sancar, sözlerine şöyle devam etti: “Bunları biliyoruz ama bunları bilmek yetmez. Bunun çözümü için programa sahip olmak gerekiyor. HDP bu programa ve iradeye sahiptir. Biz burada sizlerle bir aradayız. İrademiz sizinle demek için bu programı düzenledik. Bu ülkede sorunları çözecek güç biziz, sorunları çözecek güç bizdedir diyoruz.  Sorunlar, temelsiz vaatlerle çözülmez, halkçı bir anlayışla çözülür. Halkçı ekonomi, eşit adil paylaşım diyoruz. Bunları hayata geçirecek iradeye ve kararlılığa sahibiz”

İktidarın adaletsiz bir vergi düzeninin olduğunun altını çizen Sancar “Geçmediğimiz yolların, hiç kullanmadığımız hava alanlarının, kullanmadığımız elektriğin parasını veriyoruz. Kime, bir avuç sermayedara. İşte bu yüzden bu iktidar soyguncudur diyoruz. Biz çözüm istiyoruz. Bu iktidar ise sömürü, talan ve rant politikalarına devam ediyor. Bir avuç sermayedar, fakirlerin sırtından daha çok zengin oluyor. Ekmeğimiz ve geleceğimiz gasp ediliyor. Buna dur dememiz lazım. Biz onun için sözümüz var diyoruz.” diye konuştu.

Sancar konuşmasında düzenlenen sınır ötesi operasyonlara ve Alevilere yönelik politikalara değindi. Kurtarıcı tek güç halkın kendisidir diyen Sancar “İktidar ekonomik bunalımı, adaletsiz bunalımı unutturmak için sınır ötesi operasyonları düzenliyor. Alevilerin sorunlarını gösterişli ziyaretlerle, kibirli tavırlarla çözmeye çalışıyorlar. Bu sorunlar böyle çözülmez. Bizim sözümüz eşit yurttaşlığın korunmasıdır. Bunun için mücadeleye devam edeceğiz ve mutlaka başaracağız. Bizler, savaş politikalarını reddederek barışı savunuyoruz. Barış bizimle gelecek.” İfadelerini kullandı.

Çözüm bizde diyen Sancar, şunları söyledi: “Haklılığımıza inanıyoruz. Yolumuz, özgürlüğün demokrasinin yoludur .bizler halkımıza güveniyoruz. Kurtarıcı olacak tek güç halkın kendisindir. Çözüm biziz, çözüm ortak mücadeleden birliktelikten geçiyor. Çözüm ezilenlerin, ötekileştirilenlerin birlikte olmasıdır. Bu sefalete son verecek olan halkın birleşerek büyüyen gücüdür. Bizler bu gücün öncüllüğünü yapmaya söz veriyoruz. Sonuna kadar yürüyeceğimize de söz veriyoruz. Haklıyız, güçlüyüz ve kazanacağız.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.