Sancar: Adalet için yürüyen doğru yapıyor

Sancar: Adalet için yürüyen doğru yapıyor

KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri bugün Ankara Sakarya Meydanı'nda kamudan yapılan ihraçlara karşı eylem yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu bugün Ankara Sakarya meydanında  ‘Herkes için Adalet’ eylemi yaptı. ’15 Temmuz Darbe Girişimi’ sonrası çıkarılan KHK’larla kamudan ihraç edilen çalışanların işlerine geri dönmesi talep edilen eylemde konuşan HDP milletvekili Mithat Sancar “Kim bugün adalet için yürüyorsa doğru yapıyor. Kim bugün demokratik mücadeleye katkıda bulunuyorsa geçmişte yanlış yapmış olsa bile haklıdır doğrudur” açıklamasını yaptı.

‘GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM’

15 Temmuz darbe girişimi sonrası hükumetin çıkardığı kanun hükmünde kararnamelerin emekçileri hedef alarak milyonlarca mağdur yarattığını belirten Sancar “Biz burada kendi işimiz arkadaşlarımız mağdur edildiği için değil, bütün toplum için hak eşitlik talebinde bulunuyoruz. Adalet istiyoruz” dedi.  Konuşmasına ” Eğer bir yerde bir itiraz başlamışsa geriye dönüp bahaneler ya da gerekçelerle o itirazı gölgelemeye hakkımız yok” sözleriyle devam eden Sancar şunları aktardı; ‘Eğer bütün bu haklı demokratik  tepkileri haklı direnişleri buluşturabilirsek bu dikta rejimini bu gidişatı durdurabiliriz. Sonra  hep birlikte yeniden demokrasi programını hayata geçirebiliriz. Referandum öncesi bunun imkanlarının ne kadar güçlü olduğunu hepimiz gördük. Fakat eğer o itiraz dağınık kalırsa yine bu dikta rejimi heveslileri kendi yollarında yürümeye devam edecektir. Bizim yapmamız gereken açıktır. Güçlerimizi birleştirelim.’

‘AİHM KARARINI KABUL ETMİYORUZ’

KESK’in  ihraçlara karşı yaptığı eylemde konuşan  Devrim Kahraman,  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM)  OHAL Komisyonuna başvurulması önerisini kabul etmediklerini söyledi. Kahraman “Hem AİHM, hem de Komisyon 2 milyon mağduru ilgilendiren bir hukuksuzlukta bu kadar keyfi ve yavaş davranamaz. 10 aydır ihraç edilen emekçilerin başvuruları henüz alınmamış veya komisyonun nasıl işleyeceği netleştirilmemiştir. Bu hukuk değildir” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.