Sancaktepe'de katılımcı belediye çağrısı

Sancaktepe'de katılımcı belediye çağrısı

Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi, düzenlediği panelle, katılımcı, halkı için belediyecilik çağrısı yaptı.

İstanbul Sancaktepe’de siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin kurduğu Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi, düzenlediği panelle, ‘nasıl bir belediyecilik’ sorusunun yanıtını aradı. CHP, HDP, EMEP gibi siyasi partilerin yanı sıra çok sayıda demokratik kitle örgütünün oluşturduğu Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi’nin dün düzenlediği paneli yaklaşık 800 kişi dinledi.

31 Mart yerel seçimlerinde ortak hareket etme hedefiyle yolan çıkan platformun paneline CHP, HDP, EMEP ve Halkevleri yöneticilerinin yanısıra, belediye başkan aday adayları, mahalle muhtarları ve köy derneklerinin temsilcileri de katıldı.

Panelde kadın, eğitim ve kent başlığında yapılan konuşmalardan sonra program forum ve müzik dinletisiyle devam etti.

Panelin sonunda sonuç bildirgesi okundu. Bildirgede “Üzerimizdeki umutsuzluk bulutunu dağıtıp artık başarmak istiyoruz. Geçmişte her ne yaşanmışsa ve her ne söylenmişse bir kenara koyuyoruz. Geçmişe takılma ve ayrı durma lüksümüz yok, geleceğe birlikte inşa etmek hepimizin ortak görevidir” görüşüne yer verildi.

Meclis, taleplerini bildirgede şöyle sıraladı:

Katılımcı bir kent istiyoruz,

Dürüst, şeffaf, hesap verebilir yönetim anlayışı istiyoruz,

Rant dağıtmak değil, halk için belediye hizmetleri istiyoruz,

Herkese eşit ve adil hizmet istiyoruz,

Toplumsal cinsiyet eşitliği istiyoruz

Kent olanaklarına erişmek istiyoruz,

Kentin geleceğini birlikte planlamak istiyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.