Sanayi üretiminde 2.2'lik düşüş

Sanayi üretiminde 2.2'lik düşüş

Sanayi üretimi martta bir önceki yıla göre yüzde 2,2 düştü. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019'un Şubat ayına göre yaptığı karşılaştırmada 'pozitif trend'lerin devam ettiğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı verilere göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 azaldı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise martta şubat ayına kıyasla yüzde 2,1 artış kaydetti.

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi de martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 düşüş gösterdi. Bu dönemde 115 olarak hesaplanan endeks, geçen yıl martta 120,7 seviyesinde bulunuyordu.

ALBAYRAK: POZİTİF TREND SÜRÜYOR

Verileri değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise sanayi üretiminde ‘pozitif trendin’ devam ettiğini belirtti. Albayrak, “Özellikle kamu bankalarımızla birlikte açıklayacağımız paketle sektörümüzdeki dengelenmeye büyük katkı sağlayacağız” ifadesini kullandı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Albayrak’ın tweeti ile paylaştığı infografikte de, “Sanayi üretim endeksi ve sanayinin alt sektörlerinde yaşanan gelişmeler ekonomimizde dengelenme sürecinin pozitif seyrini güçlendiriyor” ifadesine yer verildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.