Sanayi üretimi yüzde 6,5 daraldı

Sanayi üretimi yüzde 6,5 daraldı

Sanayi üretim endeksi Kasım 2018 itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 daraldı. En büyük daralma, yüzde 7,1'le imalat sanayi sektöründe yaşandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım 2018 sanayi üretim istatistiklerini açıkladı.

Veriler, sanayi üretimindeki hızlı daralmanın devam ettiğini ortaya koydu. Veriler, son çeyrek büyüme rakamlarının beklenenden daha düşük gelebileceğine işaret etti.

Ekonomi üçüncü çeyrekte yüzde 2’lik beklentiye karşın yüzde 1,6 büyümüştü. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı YEP’te ise 2018 yılı için yüzde 3,8’lik büyüme öngörülmüştü.

TÜİK verilerine göre sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2018 yılı kasım ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,8 azaldı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğindeyse, 2018 yılı kasım ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,7 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,1 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi aynı kaldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.