Samsung'un veliahtına 12 yıl hapis isteniyor

Samsung'un veliahtına 12 yıl hapis isteniyor

Samsung'un veliahtı, eski Cumhurbaşkanı'na rüşvet vermekle suçlanıyor. Lee, suçlamaları reddediyor.

Güney Kore’de savcılar, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Samsung’un veliahtı Lee Jae-yong’un 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Lee, şirketteki kontrolünü arttırabilmek için şu anda azledilmiş olan Cumhurbaşkanı Park Geun-hye’ye rüşvet vermekle suçlanıyor.

BİREYSEL ÇIKAR İÇİN YOLSUZLUK YAPMAKLA SUÇLANIYOR

Savcılar Lee’yi, Samsung’un, gücünü artıracak şekilde yeniden yapılanmasını sağlamaya çalışmak ve “bireysel çıkarları için yolsuzluk yapmak” ile suçluyor.
İddialara göre Lee, Samsung’a bağlı iki ortaklığın birleştirilmesi için hükümetten yardım talep etti. Karşılığında da, eski Cumhurbaşkanı Park’ın arkadaşı Choi Soon-sil’in yönettiği kâr amacı gütmeyen kurumlara yüklü miktarda bağış yaptı. Park Geun-hye, patlak veren rüşvet ve yolsuzluk skandalının ardından Mart ayında azledilmişti.
Lee Jae-yong ise babası Lee Kun-hee’nin sağlık sorunları sebebiyle Samsung’da başkanlık görevine vekalet ediyor.

Şubat ayından bu yana tutuklu yargılanan Samsung’un veliahtı ise suçlamaları reddediyor. Lee Jae-yong’un dışında dört Samsung yöneticisi hakkında daha rüşvet verdikleri iddiasıyla 7 ila 10 yıl arası hapis cezası isteniyor. Lee’nin avukatları ise iddiaların doğru olmadığını ve şüphelilerin bağışlar karşılığında hiçbir şey talep etmediğini söylüyor. Davada kararın 25 Ağustos’ta açıklanması bekleniyor.

(BBC Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.