Şampiyonlar Ligi'nde İtalyanların kâbus gecesi

Şampiyonlar Ligi'nde İtalyanların kâbus gecesi

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarının tamamlandığı gecede, son haftaya İngiliz rakipleri Liverpool ve Tottenham karşısında avantajlı giren Napoli ve Inter, ikinci tura yükselemedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde A, B, C ve D gruplarında son maçlar oynandı. D grubunda mücadele eden Galatasaray, ikinci tur şansının kalmadığı gecede evinde Porto’ya 3-2 mağlup olsa da Schalke’nin Lokomotiv’e puan vermemesiyle yoluna Avrupa Ligi’nde devam etme hakkı kazandı.

Özellikle B ve C grubundaki çekişmenin yaşandığı gecede, İngiliz rakipleriyle üst tura çıkma mücadelesi veren İtalyan ekipleri turnuvadan elendi. Son maçlar öncesi C grubunda namağlup ve 9 puanı bulunan Napoli, konuk olduğu Liverpool’a 1-0 kaybetti. Gruplarda ilk yenilgisini alan Napoli bu sonuçla aynı puana gelen rakibinin averajla arkasında kaldı ve grubu 3’üncü sırada noktaladı. Grup liderliğini ise son maçta deplasmanda Kızılyıldız’ı 4-1’le geçen PSG elde etti.

Liverpool’a galibiyeti getiren gol, Salah’tan gelirken maçın son bölümlerine her iki takımın kalecisinin yaptığı kurtarışlar damga vurdu. PSG ise Cavani, Neymar, Marqinhos ve Mbappe ile sonuca giderken Kızılyıldız’ın tek sayısı Goboljic’ten geldi.

B Grubunda ise son maçlar öncesi 7’şer puanı bulunan Tottenham ve Inter’den yoluna devam eden İngiliz ekibi oldu. Son hafta Barcelona deplasmanına çıkan Tottenham buradan 85’inci dakikada Lucas Moura’nın golüyle 1 puan çıkarmayı başardı. Inter ise evinde 1 puanla son sırada bulunan ve hiçbir iddiası olmayan PSV ile karşılaştı. Ancak İtalyan ekibi kağıt üzerindeki avantajını kullanamadı. PSV’nin 13’üncü dakikada Lozano ile bulduğu gole 73’te Icardi ile yanıt veren Inter, galibiyet golünü atamayınca turu Tottenham’a kaptırmış oldu.

A grubunda ise 12 puanlı lider Atletico Madrid evinde Club Brugge ile 0-0 berabere kalınca, deplasmanda Monaco’yu 2-0 mağlup eden Borissia Dortmund son hafta liderliği ele geçirdi. 13 puan ve averajla liderliğe yükselen Dortmund’a galibiyeti getiren goller Guerreiro’dan geldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.