Şamil Tayyar'dan 'sandık darbesi' söylemine tepki

Şamil Tayyar'dan 'sandık darbesi' söylemine tepki

AK Parti'den üç dönem milletvekilliği yapan Şamil Tayyar, seçim tartışmalarındaki üsluba tepki göstererek, "Seçim sandığı için darbe, tuzak, işgal, proje gibi ifadelerle demokrasi kavramının içini boşaltmak, bu ülkeye yapılacak en büyük haksızlıktır" dedi

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) geçi verilerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu kazanırken, AK Parti’nin itirazı üzerine geçersiz oyların sayımında da sona gelindi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, İstanbul’daki seçim için “Neredeyse bütünü usulsüz” iddiasında bulundu. AK Parti’ye yakın medyada ve hükümetten de benzer açıklamalar yapılıyor.

AK Parti içerisinden ise bu söyleme tepki Şamil Tayyar’da geldi. AK Parti’den 3 dönem milletvekili seçilen Tayyar, sosyal medyadan, “Oy sayımına itiraz, anayasal haktır. Eyvallah. Seçim sandığı için darbe, tuzak, işgal, proje gibi ifadelerle demokrasi kavramının içini boşaltmak, bu ülkeye yapılacak en büyük haksızlıktır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Hatayı millette değil kendimizde aramalıyız” paylaşımını yaptı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.