Salih Müslim için Berlin'den kırmızı bülten talebi

Salih Müslim için Berlin'den kırmızı bülten talebi

PYD'nin eski lideri Salih Müslim'in iki gün gözaltında tutulduğu Çekya'dan Almanya'ya geçtiği öne sürülüyor.

Çekya’nın başkenti Prag’da Türkiye’nin talebiyle gözaltına alındıktan iki gün sonra serbest bırakılan eski PYD eş başkanı ve TEV-DEM Dış İlişkiler sorumlusu Salih Müslim’in Berlin’de görüldüğü, Türkiye’nin de yakalama ve tutuklama talebinde bulunduğu iddia edildi. Türkiye’nin, Müslim hakkında her ülkede işlem başlatmayı planladığı belirtildi. Karar gazetesinden Hilal Öztürk’ün haberine göre Türkiye, Müslim’in Çekya’dan sonra gittiği Almanya’dan da yakalanmasını ve tutuklanarak Türkiye’ye gönderilmesini istedi.

Haberde Müslim’in hem büyükelçilik hem de istihbarat görevlilerinin takibinde olduğu, gittiği her ülkede bir yargı dosyası açılmasının planlandığı belirtildi. Gazetenin kaynakları, Müslim’in başta Avrupa olmak üzere farklı yerlerde rahatlıkla seyahat edip faaliyet göstermesine izin vermemenin amaçlandığını söyledi.

Müslim, Çekya’da AB sınırlarından çıkmaması ve duruşmalara katılması şartıyla serbest bırakılmıştı. (Kaynak: Karar)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.