Sakık: İlgi demokrasiye olan özleminin göstergesi

Sakık: İlgi demokrasiye olan özleminin göstergesi

Kayıtlı olduğu sandıkta oyunu kullanan HDP Manisa Milletvekili Adayı Sırrı Sakık, seçimlere olan ilginin halkın demokrasiye olan özleminin göstergesi olduğunu söyledi.

HDP Manisa Milletvekili Adayı Sırrı Sakık, oyunu kentin Yunusemre ilçesinde bulunan Taytanlı İlkokulu'ndaki 1246 nolu sandıkta kullandı. Sakık, oyunu kullandıktan sonra okul bahçesinde toplanan partili seçmenlerle bir süre sohbet etti. 

Seçmenlerin sloganlarla karşıladığı Sakık, yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi: “Diliyorum ve umuyorum ki akşamın ilerleyen saatlerinde coşkuyla burada ve Türkiye’nin her yerinde zaferimizi seslendireceğiz. Biz Manisa’da bu akşam bir meşale yakacağız, ülkeyi aydınlatacağız. Bu sandıklar, bu halkımızın coşkusu, barışa, demokrasiye, özgürlüklere olan özlemidir. Özlemin dışa vurmasıdır. Sandıklara yansıyan da budur. Büyük bir coşku var, halkımızı kutluyorum. Demokratik siyasete inançlarını asla kaybetmediler. Yani burada eşbaşkanlarından milletvekillerine, belediye başkanlarından siyasetçilerine kadar ciddi bir şekilde tutuklama ve bir gözaltı furyasına rağmen insanların demokratik siyasete olan inancı ve bütün sorunlarını sandıkta çözme iradesi bizi mutlu ediyor ülkemiz adına. Hep birlikte demokrasiyi, özgürlükleri inşa edeceğiz. Demokrasiyi birlikte kurup birlikte kazanacağız.”

ADALETE VESİLE OLSUN

HDP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Murat Çepni de, Bayraklı ilçesinde bulunan Kurtuluş İpek İşeri İlkokulu’nda oyunu kullandı. Okulun bahçesinde bulunan seçmenlerin ilgisiyle karşılanan Çepni'ye sandıklara sahip çıkacaklarının sözü verildi. 2184 Nolu sandıkta oyunu kullanan Çepni, seçim sonuçlarının demokrasi ve adaletin tesisine vesile olmasını diledi.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.