Sakarya'da sahneye Millet İttifakı çıktı

Sakarya'da sahneye Millet İttifakı çıktı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Sakarya'da konuştu. İnce, Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunurken "Bir uzuv fazla büyür, bir uzuv az büyürse ortaya bir ucube çıkar" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim öncesi mitinglerine devam ediyor.

Sakarya’da konuşan Muharrem İnce ‘Saray’a kral değil halka cumhurbaşkanı istiyoruz’ pankartını görerek yurttaşlara ‘Benim dönemimde kralın adamı değil adamın kralı olacaksınız’ dedi.

İnce’nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisine “Geometrik olarak çok ince değil” dediğini hatırlatıp “Bir kere ona geometrik olarak demezler, anatomik olarak derler” diyerek yanıt vermesi dikkat çekti.

Konuşmanın ardından, sahneye Millet İttifakı’nı oluşturan Demokrat Parti, Saadet Partisi ve İYİ Parti il başkanları çıktı.

Sakarya’da konuşan İnce’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Bir çakma ekonomist var ya çakma ekonomist. Diplomasız ekonomist. İlk Nobel ekonomi ödülünü alan, ekonomist değildir, bir fizikçidir ödülü alan.

(Ekonomide kalkınma için) Bir uzuv fazla büyür, bir uzuv az büyürse ortaya bir ucube çıkar.

Aş diyorum, iş diyorum, demokrasi diyorum, o kıraathane diyor.

Son günlerde şaşkınım, bir cumhurbaşkanı adayı bu açıklamaları nasıl yapar. Belki yanında FETÖ’cüler var. ‘Şehir hastaneleri çok güzel oldu’ diyor, hastaya müşteri diyor. Çünkü yüzde 70 garanti verdiler. Hastalanmaya mecbursunuz diyor. Böyle bir kafa olabilir mi?

Rahmetli Erdal İnönü FETÖ’cüymüş. Gelsinler konuşalım diyor. O gelemez ama istersen sen gidebilirsin yanına. ‘İsterlerse gelsinler konuşalım’ dedin ya. Ben İnönü adına seninle konuşmaya var.

(Erdoğan’a televizyon çağrısı) Yüreğin, cesaretin, bilgin varsa çık karşıma.

Bana ‘geometrik olarak çok ince değil’ diyor bir kere ona geometrik olarak demezler, anatomik olarak derler.

İddialı adamaları severim. Yüzde 51.79’dan az oy alırsan sen de başkanlığı bırakacak mısın?  Meydan boş değil. Unutma her kuşun eti yenmez.

İnce, konuşmasının bir bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “FETÖ’nün bizim dönemimizde büyüdüğü doğrudur, aldatıldık” dediği videosunu izletti. İnce, daha sonra sosyal medyada montajlanan fotoğraflarını gösterdi ve “Bunlar zavallı” diyerek tepki gösterdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.