Sait Dede, Derecik’in hastane sorununu gündeme getirdi

Sait Dede, Derecik’in hastane sorununu gündeme getirdi

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, yapımı devam eden Derecik Devlet Hastanesi’ni Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

Hakkari’nin Derecik ilçesinde 20 yataklı Devlet Hastanesi ve Lojman Binası İnşaatı Yapımı yapım işi 2015 yılının Mart ayında ihale edilmiş, ancak yapımı devam eden hastane 5 yıldır hizmete girmedi.

18.10.2018 tarihinde Hakkari iline bağlı bir ilçe haline getirilen, nüfusu 22.953 olan Derecik, halen sağlık hizmetlerini bir sağlık ocağı tarafından temin ediyor. Şemdinli’ye 60 kilometre uzaklıkta olan ilçedeki sağlık sorununu HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede gündeme getirdi. Hastane ve Lojman Binası inşaatı yapımı işi ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye soru önergesi sunan Dede, Bakan Koca’ya şu soruları sordu:

  1. Derecik Devlet Hastanesi’nin 500 gün olan yapım işi teslim süresini hangi gerekçelerle ve kaç defa uzatılmıştır?
  2. Söz konusu yapım işi uzatımı yüklenici firma tarafından mı talep edilmiştir? Talep gerekçeleri nelerdir?
  3. 20 yataklı Devlet Hastanesi ve Lojman Binası yapımının ihale teslim süresi dışında kalan 4 yıl içerindeki toplam maliyeti ne kadardır? Kamu malının zarara uğratılması yönünde bir inceleme başlatılmış mıdır?
  4. 2015 yılından bu yana Derecik ilçesinde acil tıbbi müdahaleden yoksun olmaktan kaynaklı hayatını kaybeden yurttaş sayısı kaçtır?
  5. Yüklenici firmaya yönelik ödeme planları nasıl gerçekleşmiştir? Ne kadar ödenmiştir?
  6. Derecik Devlet Hastanesinin tam teşekküllü bir şekilde hizmet vermesi için planlanan tarih nedir? Bakanlığınızca bu konuda görevlendirilen kontrolör ve kontrolörlerin gözlemleri nelerdir?

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum