Sait Dede: AKP mitinginden dolayı okullar tatil edildi

Sait Dede: AKP mitinginden dolayı okullar tatil edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkâri milletvekili Dr. Sait Dede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hakkari’de yaptığı miting nedeniyle okulların tatil edilmesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yerel seçimler kapsamında AK Parti'nin Hakkari'de düzenlediği mitinge katıldı. Miting nedeniyle okullarda eğitim ve öğretime ara verilmesine HDP Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede’den tepki geldi.

Yazılı basın açıklaması yapan Dede, siyasi bir partinin mitingi nedeniyle eğitim ve öğretimin aksamasının kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.

Mitinge katılmayan kamu personellerinin de tespit edildiğini iddia eden Dede, “Siyasi bir partinin düzenlediği mitingden dolayı eğitim ve öğretimin kent merkezinde aksaması kabul edilmez bir durumdur. Kaldı ki miting dolayısıyla sözleşmeli olarak çalışan personeller dahil tüm kamu personelinin katılımını sağlamak ve katılmayanları tespit için, miting alanında görevliler tarafından katılanların isim isim takip edileceği  bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Bu bağlamda başta Hakkâri ve ilçeleri olmak üzere civar illerden de kamuya ait toplu taşım araçlarıyla Hakkâri merkezde mitingin yapılacağı alana insanlar iradeleri dışında götürülmektedir. Baskı ile kamu personellerinin mitinge katılımını sağlamak hukuk kurallarına apaçık bir aykırılıktır.” dedi.

Çocukların olması gereken yerin miting alanı değil, okullarda dersliklerin olduğunu ifade eden Dede şöyle konuştu:

“Başta eğitim ve sağlık olmak üzere tüm kamu hizmetlerinin bir siyasi partinin genel başkanının yapacağı mitingden dolayı aksatılması, bunlara ara verilmesi bir hukuk devletinde rastlanabilecek bir durum değildir. Anayasal zeminde güvence altına alınan eğitim hakkı engellenerek anayasal bir suç işlenmektedir. Ne yazık tarafsız olmaları gereken mülki idare amirleri de işlenen bu suça ortak olmaktadırlar. Eğitim çağındaki çocuklarımızın olması gereken yer miting meydanları değil, okullarda derslikleridirler. Hakkâri’de yapılan bu hukuksuzluğu tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum