'Sahte Haşdi Şabi şubeleri'ne baskın: Peş peşe kapatılıyorlar!

'Sahte Haşdi Şabi şubeleri'ne baskın: Peş peşe kapatılıyorlar!

Irak'ta merkezi hükümete bağlanan milis gücü Haşdi Şabi, 'sahte şubelerine' operasyon başlattı. Haşdi Şabi üyesi gibi davranan ve sahte belgelerle yakalanan çok sayıda kişi yakalandı.

Irak’ta IŞİD’e karşı 2014’te Şiilerin çoğunluğunda kurulan, insan hakları nedeniyle tartışma yaratan ve sonrasında merkezi yönetime bağlanan Haşdi Şabi, ‘sahte şubelerini’ kapatıyor.

Irak’ta hafta sonundan bu yana Haşdi Şabi üyesi olduklarını söyleyen kişilere düzenlenen baskınlarda beş ‘sahte karargâh’ kapatıldı.

Bizzat Haşdi Şabi’nin güvenlik birimi tarafından yürütülen operasyonda, baskın düzenlenen noktalarda sahte kimlikler, askeri üniforma ve armalar, sahte belgeler ve silah bulunduğu açıklandı. Aramaların mahkeme kararı ile yapıldığı da belirtildi.

Haşdi Şabi’den yapılan açıklamada, ‘sahte birlikler’e karşı demir yumruk kullanılacağı vurgusu yapılırken, halktan şüpheli faaliyetleri ihbar etmesi istendi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.