'Sahipsiz memlekette binlerce kişi karanlıkta'

'Sahipsiz memlekette binlerce kişi karanlıkta'

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı 4 köy ve 2 mezra, özel şirketin sayaç uygulamasına karşı çıktığı için 'elektriksiz bırakılmakla' cezalandırılıyor.

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (VEDAŞ) ilçe merkezinin ardından Yüksekova'ya bağlı köylerde başlattığı sayaç yenileme çalışmasına karşı çıkan köyler karanlıkta bırakılıyor. 

Uygulamaya ilk karşı çıkan köy Adaklı (Alekanan) köyü oldu. VEDAŞ'ın köylüye geri adım attırmak için yaptığı elektrik kesintisi köylüyü yıldırmaya yetmemiş olacak ki söz konusu köyde kesinti ikinci haftasına giriyor.

Adaklı köyünü Ünlüce (Kiyat) köyü izledi. Ünlüce köyüne önceki gün Jandarma eşliğinde giden VEDAŞ ekipleri köy sakinlerinin tepkisi ile karşılaştı. Ünlüce köyü sakinleri, köylerinin enerji alt yapıları güçlendirilmeden ve kaliteli bir hizmet verilmeden kendilerine yapılan 'hırsız' muamelesine karşı olduklarını belirterek sayaç yenileme çalışmasına engel oldu. 

Ünlüce köyünü Köprücük (Kerpêl) ve Kadıköy (Kadyan) köyleri izledi. 

VEDAŞ, sayaç uygulamasına karşı çıkan Adaklı, Ünlüce, Kadıköy, Köprücük köyleri ile Kalemli ve Mamak mezralarının elektriğini kesmiş durumda.

'Sahipsiz memlekette binlerce kişi karanlıkta'

Köy sakinleri VEDAŞ'ın bu uygulamasının kendilerine geri adım attırmayacağını söylüyor.

İsmini vermek istemeyen Adaklı köyünden bir köy sakini köyde VEDAŞ'ın bu uygulamasına karşı birçok vatandaşın jeneratör satın aldığını belirterek, "Köyümüzden, tapulu arazilerimizden geçen enerji nakil hatlarının kaldırılmasına dair yasal yollara başvurmak gibi adımlar köyde konuşuluyor. Madem şirketten elektrik almıyoruz gelip direklerini köylerimizden toplasınlar. Sahipsiz bir memlekette ve ne yazıkki yetkililerin de gözleri önünde binlerce kişi karanlıkla cezalandırılıyor" dedi.

İlgili Haberler
Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum