Sağlık Bakanlığı: Alaattin Çakıcı'nın raporuyla ilgili gerekli işlemler yapıldı

Sağlık Bakanlığı: Alaattin Çakıcı'nın raporuyla ilgili gerekli işlemler yapıldı

Sağlık Bakanlığı, Alaattin Çakıcı'ya verilen sağlık raporuyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, 7 Eylül'de yeni bir inceleme başlatıldığını, hastane Başhekim Vekili, Başhekim Yardımcısı ile İdari ve Mali İşler Müdürünün görevden alındığı duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı’ya verilen sağlık raporuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada yeni bir inceleme başlatıldığı ve hastane Başhekim Vekili, Başhekim Yardımcısı ile İdari ve Mali İşler Müdürünün görevden alındığı aktarıldı.

Sağlık Bakanlığı, organize suç örgütü hükümlüsü Alaattin Çakıcı’ya verilen sağlık raporu hakkındaki yeni iddialar üzerine iki müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında başlatılan incelemenin ardından Kırıkkale İl Sağlık Müdürü ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi görevden alındığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Daha sonra Bakanlığımıza ulaşan iddialar üzerine 07.09.2018 tarihinde yeni bir inceleme başlatılmış, inceleme devam etmekte iken 23 sağlık personelinin gözaltına alınması üzerine de 13.09.2018 tarihinde iki müfettiş daha görevlendirilerek kapsam genişletilmiştir. Ayrıca bu esnada Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekim Vekili, Başhekim Yardımcısı ile İdari ve Mali İşler Müdürü görevlerinden alınmıştır.

Bakanlığımız konuyu hassasiyetle takip etmekte olup sorumluluğunun bilincinde olarak gerekli iş ve işlemleri kuşkuya mahal bırakmayacak şekilde tesis etmiştir. Bundan sonra da üzerine düşeni eksiksiz yerine getirecektir.” (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.