Sadi Güven: İtiraz süreci bittiğinde mazbata hak edene teslim edilecek

Sadi Güven: İtiraz süreci bittiğinde mazbata hak edene teslim edilecek

YSK Başkanı Sadi Güven, İstanbul seçiminde yayın yasağı kalkmadan sonuç açıklayan medya kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Sadi Güven, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi hakkında açıklama yaptı.

Sandık kurullarının sayım döküm cetvellerinin ilçe seçim kurullarında hazırladıklarını söyleyen Sadi Güven, “İlçe seçim kurullarımız bu tutanakları tarayarak sisteme girmektedirler. Sandık sonuç tutanakları YSK’ya geldiği anda eşzamanlı olarak seçime katılan siyasi partilerle paylaşılmaktadır” dedi.

‘YASAK KALKMADAN SONUÇ AÇIKLAYANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

“Resmi olarak sistemimizde taranan sandık sonuç sayısı yüzde 65 civarında, 19 bin 910 sandık taranmış vaziyette” diyen Güven, “Tahminen yarım saat içinde tüm sandıklar taranmak suretiyle sisteme işlenmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Kesin seçim sonuçlarının YSK’nin internet sitesinden açıklanacağını dile getiren Güven, “Bu seçim sonuçları da en kısa sürede vatandaşlarımızın incelemesine açılacaktır. YSK ekseriyeti siyasi parti üyelerinden oluşan sandık kurulları ile ilçe seçim kurullarından gelen sonuçları alt alta toplayarak seçim sonuçlarını ilan etmektedir. Bu sonuçları en kısa zamanda yapacağız” diye konuştu.

Seçim sonuçlarıyla ilgili yayın yasağı kalkmadan haber yapan medya kuruluşlarıyla ilgili şikayetçi olunacağını aktaran Güven, “Yayın yasağı kalkmadan sonuç açıklayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Bir itiraz süreci var. İtiraz süreci bittiğinde mazbata hak edene teslim edilecektir” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.