Sabri Özel'den örnek bir davranış daha!

Sabri Özel'den örnek bir davranış daha!

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan 5 derslikten oluşan okulun açılışı yapıldı.

Hakkarili iş adamı Sabri Özel, doğup büyüdüğü Şemdinli ilçesinin Günyazı köyü Olgunlar mezrasına annesi Zehra Özel adına anaokulu, ilk ve ortaokuldan oluşan 104 öğrencinin eğitim göreceği  5 derslikli okul yaptırdı.

Zehra Özel Anaokulu ve Zehra Özel Ortakolu isimleriyle açılan ve iki ayrı binadan oluşan okulun açılması köylüler tarafından mutlulukla karşılandı.

Okulların açılışı için düzenlenen törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İş adamları Celal ile Sabri Özel, Şemdinli Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Fuat Türkman, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, 34. Hudut Tugay komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

'BEN EĞİTİME ÖZEL BİR ÖNEM VERİYORUM'

Açılış öncesi konuşan iş adamı Sabri Özel, burada çocukluğunun geçtiğini belirterek, "Bizim için bugün hem özel hem de çok güzel bir gündür. Annem adına yaptırdığım bu güzel okulu bütün dostlarımla, arkadaşlarımla, hemşerilerimle açılışını yaşıyoruz. Burada benim çocukluğum geçti. Yaz tatili, sömestr tatili burada geçti. Bu köyün bende özel bir yeri var. Annem adına burada da böyle bir okul yapınca daha da mutlu oldum. Şemdinli’de her yıl üniversite sınavlarında sonuncu geliyoruz. Mutlaka bunu yıkmamız lazım. Neden biz Türkiye’de Hakkari, özellikle Şemdinli en sonda kalıyoruz. Bu biraz da bize bağlı. Bizim eksikliğimize bağlı. Eğitime önem vermediğimizin göstergesi ve bunu yenmemiz lazım. Bu sonuçtan çıkmamız lazım. Onun için ben eğitime özel bir önem veriyorum. Burs verdiğim öğrencilerim var. Ve bundan sonra da eğitime daha da önem vereceğim” diye konuştu.

'ÖNEMLİ OLAN İYİ BİR İŞ ADAMI OLMAK'

Açılışa katılan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise açılan okulda 104 öğrencinin yararlanacağını ifade ederek, "Bugün güzel Şemdinli ilçemizin güzel köşesindeki Günyazı köyünün Olgunlar Mezrasında hayırsever iş adamlarımız Celal Özel ve kardeşi Sabri Özel tarafından yapımı gerçekleştirilen ortaokulun açılışını yapmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Görmüş olduğunuz gibi gayet model kendine özgü bir mimariyle ortaokul olarak hizmet verecek bu binada 104 öğrencimiz eğitim ve öğretim görecek. 9 öğretmenimiz çalışacak, 5 dersliğimiz var. Olgunlar Mezrasında, çocuklarımıza layık pırıl pırıl bir okulun açılışını yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Herkes iş adamı olabilir fakat herkes iyi iş adamı, iyi insan olamaz. Onu özelikle vurgulamak istiyorum. Gerek bizim bölgemizde gerek diğer bölgelerde çok zengin olmuş insanlar tanıyoruz bir kuruş vatandaşına, insanına, devletine hayrı olacağı için eli titriyor. Ama ben bu vesileyle gerek Sabri bey’e gerek Celal bey’e sadece bu okuldan dolayı değil, bizim Hakkari’mize yapmış olduğumuz bilhassa gençlerimize, sporcularımıza, kültürümüze, sanatımıza yapmış olduğumuz ve yapmayı planladığımız bütün çalışmalarımızda Celal bey’in ve Sabri bey’in desteğini gördük. Ne zaman bir ihtiyacımız olsa ben bir istesem onlar iki katı yardımlarda bulundular. 2,5 yıldır hiçbir ihtiyacımızı geri çevirmediler. En sonunda da böyle bir okulu annelerinin köylerine kazandırarak aynı zamanda ne kadar hayırlı evlat olduklarını gösterdiler" dedi.

'BÜTÜN HAKKARİLİ İŞ ADAMLARI ÖRNEK ALMALI'

Sabri Özel ile gurur duyduklarını ifade eden köylülerden Zübeyir Özer, "Öncelikle yaptığı hizmetlerden dolayı Sabri Bey’e teşekkür ederiz. Biz Şemdinli halkı olarak Sabri Bey’le gurur duyuyoruz. Üniversite öğrencilerimize yaptıkları yardımlardan dolayı da teşekkür ederiz. Buradan Hakkari iş adamlarına sesleniyorum. Sabri Özel’i örnek olsunlar ve memleketindeki vatandaşlara hizmet etsinler" sözlerini kaydetti.

a1-106.jpg

a2-080.jpg

a3-056.jpg

a4-045.jpg

a5-030.jpg

a6-017.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum