Sabiha Temizkan: Gazetecilik hiç bu kadar çaresiz bırakılmadı

Sabiha Temizkan: Gazetecilik hiç bu kadar çaresiz bırakılmadı

Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan, açlık grevinin 125’inci gününde olan annesi için kamuoyuna çağrıda bulundu.

Açlık grevinde olan HDP Milletvekili Leyla Güven’in kızı Gazeteci Sabiha Temizkan, “Gerçekten yarın çok geç olabilir. Hakları ihlal edilen kişinin kim olduğuna bakılmaksızın, herkes için insan haklarını savunalım” çağrısında bulundu. HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı, 8 Kasım 2018’de cezaevinde başlattığı açlık grevini evinde sürdürüyor.

‘HEPSİNİN AÇLIK GREVİYLE İLGİLİ HABER YAPMAK İSTEDİĞİNİ BİLİYORUM’

Güven’in sağlık durumuyla Gazeteci olan kızı Sabiha Temizkan ilgileniyor. Evrensel’den Şerif Karataş‘a konuşan Temizkan, “Anaakım medyada çalışan gazetecilerin haber yapmak istediklerini ancak engellediklerini” belirtti. Açlık grevinin ana akım basında yer almamasını biraz anlayabildiğini anlatan Sabiha Temizkan, basındaki bu sessizliğin yeni bir durum olmadığını hatırlatarak, iktidarın basına yönelik baskı politikalarını işaret etti. Temizkan’ın açıklamaları şöyle; “Çalıştığımız yerler kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) kapatıldı. İşsiz kaldık. Başka yerlere iş başvurusu yaptığımızda KHK ile kapatılan yerlerden gittiğimiz için işe alınmadık. Bu da gösteriyor ki, bizim gibi gerçekten gazetecilik yapmaya çalışanlar bir biçimde engelleniyor. Ve engellenmeye devam edilecek. Basının tavrına çok şaşırmadım. Çok beklemiyordum. Ana akım basın burada sıraya dizilse şaşırırdım. Şunu düşünüyorum zaman zaman, ana akımda çalışan meslektaşlarım var, tanışıyorum. Onların vicdanen çok yaralı olduklarını da biliyorum. Hepsinin bu açlık greviyle ilgili haber yapmak istediklerini de biliyorum. Galiba gazetecilik, gazeteciler hiç bu kadar, çaresiz bırakılmamıştı. Şu anda acımasız medya patronlarıyla ve iktidarla ilişkilerini riske atmak istemeyen medya patronlarıyla karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu konuda onlara çok kızamıyorum açıkçası. Çok ciddi bir işsiz gazeteciler kervanı var. Ve bu arkadaşlarımızın çocukları, aileleri var. Çalışmak zorundalar.”

‘İNSAN HAKLARINI SAVUNALIM’

Açlık grevlerinin kritik aşamada olduğuna dikkat çeken Temizkan, annesinin hükümlü olan Öcalan’ın yasayla doğan haklarını kullanmasını istediğini belirtti. Temizkan, kamuoyuna şu çağrıda bulundu; “İnsan hakları herkes için eşit uygulanmalı. Herkesin buradan hareketle, yani insan hakları ve yaşamı savunma refleksiyle hareket etmesini istiyorum. Bugün benim annem ve onun arkasından açlık grevine giren binlerce kişi için gerekli. Yarın başkaları için bu hak ve haklar gerekli olacak. Herkes buradan yola çıkarak hareket etsin. Gerçekten yarın çok geç olabilir. Vicdani sorumluluğu var herkesin, sesini yükseltmesi için. O yüzden herkesten bunu rica ediyorum. Hakları ihlal edilen kişinin kim olduğuna bakılmaksızın, herkes için insan haklarını savunalım.”

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, açlık grevi 125’inci gününe girdi. Güven’le beraber yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri de sürüyor. Cezaevlerinde 16 Aralık’ta başlayan tutukluların açlık grevi ise 86 gündür devam ediyor. 1 Mart itibariyle cezaevinde bulunan bütün tutuklular açlık grevine başladı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.