Sabiha Gökçen havalimanı metrosu Viaport AVM'ye uzatılacak

Sabiha Gökçen havalimanı metrosu Viaport AVM'ye uzatılacak

Sabiha Gökçen Havalimanı-Kurtköy Kavşağı metro hattının 5,3 kilometre uzatılmasına ilişkin imar planı değişikliği onaylandı. Değişiklikle metro hattı Viaport isimli alışveriş merkezine kadar uzatılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Sabiha Gökçen Havalimanı-Kurtköy Kavşağı Raylı Sistem Metro Hattı’nın 5,3 kilometre uzatılmasına ilişkin imar planı değişikliğini onayladı.

Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nün imar planı değişikliği teklifi, Ulaşım Trafik ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarında olumlu değerlendirildi. Büyükşehir Belediye Meclisi, “Raylı Toplu Taşıma Hattı”, “Raylı Toplu Taşıma İstasyonu, “İstasyonu Koruma Alan Sınırı” ve “Raylı Toplu Taşıma İstasyonu Yerüstü Yapı Alanı” gibi eklentilerle yeniden düzenlenmesi istenen imar değişikliği teklifini yerinde gördü.

Belediye Meclisi, Pendik-Kaynarca’dan Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidecek metro hattının, buradan da Kurtköy Kavşağı’ndaki Viaport isimli alışveriş merkezi ve arkasındaki konutlara kadar uzatılmasını sağlayacak imar planı değişikliğini oy birliğiyle kabul etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.