Sabah yazarı Barlas'tan Sözcü yorumu: Hapis cezası istenmesi çok yersiz

Sabah yazarı Barlas'tan Sözcü yorumu: Hapis cezası istenmesi çok yersiz

Mehmet Barlas, Sözcü gazetesi çalışanlarına yöneltilen 'FETÖ' suçlamalarına tepki gösterdi.

NTV’deki Siyasi İşler programına katılan Sabah yazarları Mehmet Barlas ve Okan Müderrisoğlu, Sözcü yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru ve 5 gazete çalışanı hakkında açılan ‘FETÖ’ davasına tepki gösterdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sonucunda, Sözcü gazetesinin yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru’nun da aralarında bulunduğu 5  şüpheli hakkında, ‘FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek’ suçundan  7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisistemiyle iddianame düzenlenmişti.

Mehmet Barlas süreci şöyle anlattı;

“Burada hukuk var olmalı. İnsanlar yazdıklarından düşündüklerinden ötürü durmadan bir yerden acaba FETÖ’cü mü vesaire diye durmadan yargı önüne çıkıp gözaltına alınmak, tutuklanmak korkusuyla yaşamamalı. Sözcü’nün iki yazarı bir takım şeyler yazmışlar. Yazdılarsa yazdılar. Kim okur, kim aldanır. Bunun için savcının hapis cezası istemesi bence çok yersiz. Yeter artık. Türkiye’de artık gerçekten hukukun üstünlüğü, düşünce özgürlüğü kutsanmalı ve artık bu lüzumsuz davalar açılmamalı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.