Saadet Yüksel AİHM yargıcı oldu

Saadet Yüksel AİHM yargıcı oldu

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Saadet Yüksel'i AİHM'in Türkiye yargıcı olarak seçti. Yüksel, Türkiye'nin gösterdiği 3 kişi arasında en nitelikli olan aday olarak gösteriliyordu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye’den gösterilen üç aday arasından Saadet Yüksel’i AİHM üyeliğine seçildi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yargıç Seçimi Alt Komitesi, Doçent Saadet Yüksel’in, Türkiye’nin yeni AİHM yargıcı olmasını tavsiye etmişti.

Yargıç Seçimi Alt Komitesi yaptığı açıklamada, komite üyelerinin büyük bir çoğunluğunun Yüksel’i “en nitelikli aday” olarak Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu’na tavsiye ettiklerini belirtti.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu, bugün yaptığı oylamada Türkiye’nin gösterdiği üç aday arasından Saadet Yüksel’i seçti. AİHM Yargıç Seçimi Alt Komitesi, her bir aday için kapalı oturumda 20’şer dakika süren sözlü mülakat gerçekleştirmişti.

Eski AKP Mardin milletvekili hukukçu Prof. Dr. Cüneyt Yüksel’in kardeşi olan Dr. Saadet Yüksel, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Başkanı olarak görev yapıyordu. (Kaynak: euronews, Cumhuriyet)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.