Saadet Partisi Soylu'yu YSK'ye şikayet etti

Saadet Partisi Soylu'yu YSK'ye şikayet etti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'yu YSK'ye şikayet etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına karşı harekete geçilmesini talep etti.

SP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez tarafından YSK’ye teslim edilen Genel Başkan Karamollaoğlu’nun dilekçesinde, “Sayın Süleyman Soylu’yu Anayasa’ya, yasalara, kurumlara ve siyasi partilere saygılı olmaya davet etmenizi, seçimin güven içinde yapılmamasını doğuracak açıklamalara fırsat vermemenizi bütün ülkemiz adına Sayın kurulunuzdan arz ve talep ederiz” denildi.

‘YSK’NİN KARARLARI HERKESİ BAĞLAMALIDIR’

Dilekçe tesliminin ardından YSK önünde açıklama yapan Hasan Bitmez, “Bizim Saadet Partisi olarak YSK’nin saygın bir kurum olduğuna, Anayasa ve kanunlar çerçevesinde kararlar verdiğine ve seçimlerin şaibeye yer vermeden yürüttüğüne inancımız tamdır. Bu inancı devam ettirmek istiyoruz. YSK’nin kararları bizi bağladığı gibi bütün herkesi bağlamalıdır. Süreç böyle devam eder ve YSK’da bu konuda bir karar almazsa seçimler esnasında ve sonrasında seçime şaibe düşürecek ciddi problemlerin olma ihtimali yüksek görülmektedir. Hiç kimse Anayasa’dan ve Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarından üstte değildir. İçişleri Bakanı’nın bu konudaki açıklamaları toplumun yönelimlerini etkilemeye matuf bir açıklamadır” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.