SAADET adayı Gökçınar: Başkanlık için mağduriyet yetmez

SAADET adayı Gökçınar: Başkanlık için mağduriyet yetmez

Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, önceliklerinin 'adalet ve özgürlükler' olacağını söyledi.

SAADET İstanbul Adayı Necdet Gökçınar 23 Haziran seçim kampanyasını açıkladı. ‘Öncelikle betona ve yola değil huzura’ ihtiyaç olduğunu söyleyen Gökçınar, “Adaleti temsil ettiğini söyleyenler buraya gelse yüzleri kızarır” diyerek başladığı konuşmasında, önceliklerinin adalet ve özgürlükler olacağını söyledi.

Gökçınar, “Toplum mühendisleri yine işbaşında. Mağduriyetler ve şahıslar üzerinden siyaset yapılmaz. ‘Siz mağdur oldunuz buyurun başkan olun’ denmez. Böyle bir propaganda yapılıyor. Buna karşı uyarıcı olacağız” dedi.

“Cumhurbaşkanı ’13 bin oyla başkan olunmaz’ diyor. Biz kazandığı halde mazbataları verilmeyen adayların yanında olacağız” diyen Gökçınar, “Ama mağdur edilmiş olmak seçilmek için yetmez” şeklinde konuştu.

‘FARKLA SEÇİN Kİ CUMHURBAŞKANININ GÖNLÜ OLSUN’ 

Kampanyada hep insandan söz ettiğini söyleyen Gökçınar, “Beton, demir ne olacak? Biz ağır sanayi hamlesi ile tanınan bir geleneğin partisiyiz. Ama ilk öncelik huzurun sağlanması” dedi.

Geçen seçimde CHP’ye oy vermemiş bir seçmenin şimdi mağduriyet fikri ile Ekrem İmamoğlu’na oy vermesinin doğru olmayacağını belirten Gökçınar, “Mağduriyet başka oy verme kararı başka. Yüksek bir farkla SAADET deyin ki Cumhurbaşkanımızın gönlü olsun” çağrısı yaptı.

‘BEN YOK MUYUM ACABA?’

Necdet Gökçınar bir soru üzerine kendilerine ‘seçime girmeyin’ baskısı yapıldığını belirterek bunun nezaketsizlik olduğunu belirterek, “Siz girmeyin seçime” çıkışında bulundu.

Bir taraftan seçime girmeme baskısı bir taraftan yok sayma olduğunu belirterek, “Kendilerine bağlı basın da iki aday var diye yazdı 31 Mart’ta, ben de kendime baktım yok muyum acaba diye. Ekrem Bey var, Binali Bey var. Ya Necdet Bey ne oldu? Necdet ne olacak? Kimi saklıyorsunuz? Onlar da gelsin beraber konuşalım. Bu iki adaya oy verirsen gideceğin yer tanzim satış kuyruğudur İstanbul” uyarısını yaptı.

İmamoğlu ve Yıldırım’ın seçim sloganlarına atıfta bulunan Gökçınar, “Aşk diyor, sevgi diyor ama İstanbul’un haline bak. Böyle sevecekseniz sevmeyin kardeşim İstanbul’u” dedi.

Muhafazakâr Kürt seçmenin tercihi ile ilgili bir soruya da Gökçınar, “Böyle giderse yakında 10 liraya benzin almaya gideceğiz ve bize Kürt müsün Türk müsün diye sorulmayacak” şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı SAADET iftar davetinde kendisi ile politika konuşmadıklarını belirten Gökçınar, aileleri ve çocuklarıyla ilgili sohbet ettiklerini aktardı ve ekledi: “Ekrem Bey’le el ele de tutuştuk. Hepsi benim kardeşim. Binali beyi de davet ettik gelmedi.”

Gökçınar, İmamoğlu’nun sohbet sırasında, “Bizim evde herkes formuna dikkat ediyor. Bazen iftarda bir yumurta kırıyorum” dediğini de söyledi.

23 HAZİRAN SLOGANI: İHTİYACIMIZ VAR

SAADET Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı da yaptığı konuşmada, 31 Mart seçiminin iptal edilmesi ile ilgili tepkilerini gösterdiklerini söyledi. Yazıcı, “Mevcut tablo büyük bir karamsarlık yarattı. SAADET bu karamsarlığı dağıtmaya adaydır” dedi.

31 Mart sonuçlarının ortada olduğunu ve sandığa gitmeyen ya da geçersiz oy kullanan 2 milyon seçmenin oyuna talip olduklarını söyledi. Yazıcı kampanya sloganlarının, “Ayrıştırmaya değil birlikte yaşamaya ihtiyacımız var” olduğunu açıkladı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.