Rusya'nın en azılı seri katili: 78 kişiyi öldürdü

Rusya'nın en azılı seri katili: 78 kişiyi öldürdü

Rusya'da 22 cinayetten hüküm giymiş olan eski polis Mikhail Popkov'un 56 kişiyi daha öldürdüğü kesinleşti. 77 kadını ve bir polisi öldüren Popkov ikinci kez müebbet cezası aldı.

Rusya’da modern zamanların en azılı seri katili olarak bilinen Mikhail Popkov, 56 yeni cinayetten hüküm giyerek ikinci bir müebbet hapis cezası aldı. Bu kararla, 2012’de yakalanıp 22 cinayetten hüküm giyen Popkov’un öldürdüğü tespit edilen kişi sayısı 78’e yükseldi.

Eski bir polis olan Popkov, bir DNA testi sayesinde yakalandığı 2012’de 22 cinayeti itiraf etmiş ve müebbet hapis cezası almıştı. Son suçlamalarla birlikte, 53 yaşındaki adamın 1992-2007 arasında 77 kadını ve bir polisi öldürdüğü ortaya çıkmış oldu.

Popkov’un cinayetlerin üçünü polis teşkilatına ait devriye arabasıyla işlediği belirtiliyor. Seri katil, 15 ila 40 yaş arasındaki kadınları arabasına alıyor, Angarsk kentinin dışında bir balta ve çekiçle öldürüyordu. Cesetleri ise ormanlara, yol kenarlarına veya yerel bir mezarlığa bırakıyordu. Mağdurlarının 10’u cinsel saldırıya uğramıştı. Bazıları da canlı bulunmakla beraber hastanede can vermişti.

Popkov 2012’de yakalandığında, kenti ‘ahlaksız kadınlardan’ kurtardığı iddiasında bulunmuştu. Bu soruşturma sonucunda ‘akli dengesinin yerinde olduğu ama insan öldürmeye yönelik patolojik bir istek duyduğu’ kanaatine varılan Popkov müebbet hapis alırken, diğer cinayetler ilişkin soruşturma da devam etmişti. Seri katil bu sırada cezaevinde aynı hücrede kaldığı bir kişiye, Sovyet döneminde 52 kişiyi öldürmekten mahkum olan Andrei Chikatilo’dan daha fazla cinayet işlediğini söylemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.